UDRUŽENJE “TIGRICA” USPEŠNO NA 40. SAJMU PERADARSTVA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na 40. jubilarnom međunarodnom sajmu peradarstva u Somboru učestovavali su i članovi udruženja za zaštitu i odgoj ptica “Tigrica” iz Apatina. Svojim rezultatima i na ovom sajmu, članovi “Tigrice” su potvrdili visokokvalitetan rad u odgoju ptica, kao i svoj visok plasman među udruženjima na nivou cele Srbije. Od 44 izlagača širom Srbije videli smo preko 400 eksponata, među kojima su apatinski izlagači zauzeli visok plasman.

Slobodan Ivić je sa svojim papagajima “Katarina” osvojio jedno prvo mesto, dva druga i dva treća mesta. Jovan Ćurčić osvojio prvo mesto, jedno drugo i dva treća mesta sa svojim papagajima rase “Rozenkolis”. Apsolutni šampion Srbije za 2015. godinu, Robert Brkin, je i na ovom takmičenju sa svojim papagajima “Aleksandrima” osvojio jedno prvo i jedno treće mesto. Po jedno treće mesto osvojili su Živojin Tatić sa papagajima “Braunuhati” , kao i Dejan Guslov sa papagajima “Rozenkolis”.

Tri prva, pet drugih i pet trećih mesta članova udruženja za zaštitu i odgoj ptica “Tigrica” predstavlja odličan uspeh kao i veliku šansu da se na kraju takmičarske godine nađu u samom vrhu tabele. Za naredni period društvo planira održavanje rednovne godišnje skupštine na kojoj će biti sumirani rezultati ostvareni u 2015. godini. Veliku zahvalnost članovi udruženja izrazili su opštinskoj i lokalnoj samoupravi Apatina bez čije pomoći ovakvi rezultati ne bi bili mogući.