UČENIČKI PARLAMENT U KLUPAMA LOKALNE SKUPŠTINE

DRUŠTVO VESTI

U zgradi Skupštine opštine Apatin danas je povodom ,,Dečije nedelje“održan prijem za učenike Učeničkog parlamenta. Predstavnike sedmih i osmih razreda OŠ ,,Žarko Zrenjanin“ primili su Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, Marko Đumić, sekretar SO Apatin i Milana Srdić, koordinator KZM Apatin.

Đaci su od Koraćeve mogli da čuju kada je nastao prvi parlament u svetu, kako funkcioniše parlamentarni sistem u Srbiji, a naposletku i u samoj opštini Apatin.

Prisutnima je pomenuta i zanimljivost o tome da je u đačkom parlamentu koji je osnovan u Apatinu 2005. godine, njegov prvi predsednik upravo bio sadašnji sekretar SO Apatin, Marko Đumić koji je prisustvovao prijemu. Posebnu satisfakciju za učešće u đačkom parlamentu učenici su mogli da dobiju i kroz primer rada đačkog parlamenta na čiju inicijativu je kroz projekat u biblioteci apatinske gimnazije postavljen internet kafe sa šest računara.

Učenike je pozdravio i profesor nemačkog jezika Boris Mašić, koji je izneo niz istorijskih i arhitektonskih zanimljivosti o današnjoj zgradi Opštinske uprave, nakon čega su postavljajući niz pitanja, đaci pokazali veliko interesovanje za teme o kojima su slušali tokom njegovog izlaganja.

dov 1 dov4 dov3 dov2 U