UČENICI U AKCIJI POPRAVLJANJA DOTRAJALIH DEČIJIH REKVIZITA ZA IGRU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Učenici trećeg razreda obrazovnog područja mašinstvo i obrada metala Tehničke škole sa Domom učenika, smera brodomonteri, realizovali su volontersku akciju farbanja i popravke dečijih rekvizita za igru u objektima Predškolske ustanove “Pčelica” iz Apatina.

198
Na njihovu inicijativu, a uz podršku Kancelarije za mlade opštine Apatin, odlučili su da srede igrališta u sklopu objekta u Bloku 112 i u Ulici Petra Drapšina.

BenQ Digital Camera
– Maturanti su obavili kompleto farbanje sprava za igranje u Bloku 112, napravili jednu novu ljuljašku i jednu popravili, a potom prešli u objekat u Ulici Petra Drapšina i tamo uradili farbanje i remont dečijih rekvizita – rekao je Ranko Popović, nastavnik praktične nastave.

BenQ Digital Camera
– Prethodno smo obišli lokacije, utvrdili činjenično stanje i sačinili spisak neophodnih radova. Cilj akcije jeste da omogućimo lepši i bezbedniji boravak mališanima na igralištima, odnosno da sprečimo eventualno povređivanje prilikom korišćenja ovih sprava, a nadamo se da će se ova inicijativa nastaviti i ubuduće. Zahvaljujemo se Kancelariji za mlade koja je podržala i ovu akciju – rekao je jedan od učenika.

Kancelarija za mlade opštine Apatin održaće u četvrtak, 25. aprila, sastanak sa Učeničkim parlamentom Tehničke škole sa Domom učenika na kom će biti sumirani rezultati dosadašnje saradnje i dogovorene buduće aktivnosti.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *