UBISTVO I SAMOUBISTVO U APATINU

APATIN HRONIKA VESTI

Krvava drama u ulici 29. novembra u Apatinu odigrala se u nedelju u 18 i 10 časova kada je sa više uboda nožem u grudi usmrćena Mira Radumilo (1962)  dok se njen bivši nevenčani muž Mile Obradović (1950) takođe izbo nožem i posle teškog samoranjavanja preminuo u somborskoj bolnici na operacionom stolu.

Kako saznajemo sahrana Mire Radumilo, održaće se sutra (utorak) u 15 časova na gradskom groblju, a Miletu Obradoviću u 17 časova na istom  groblju. Iza sebe ostavili su udatu ćerku i dvoje unučadi.

Nezvanično, Mile je pronađen teško ranjen pored Mire koja je ležala sva u krvi. On je nakon počinjenog ubistva sa više uboda nožem i sebi zadao teške rane. Hitna pomoć je Obradovića prebacila u somborsku bolnicu gde je na operacionom stolu u toku intervencije lekarske dežurne hirurške službe preminuo u 20,40 časova. Telo ubijene Mire je prebačeno u Novi Sad na obdukciju.

Prijateljice Mire Radumilo, navode kako je govorila da je prijavljivala maltretiranje, ali da ne mogu da potvrde da je tako bilo. U Centru za socijalni rad u Apatinu tvrde da  nisu imali prijave nasilja te da u njihovoj evidenciji nema ni Mire niti Mileta.- Nema traga prijave zbog nasilja u našoj ustanovi.Nijedno nije evidentirano zbog prijave nasilja, niti nama direktno, niti je policija, takvu prijavu imala i kao takvu je po uobičajenoj  praksi je dostavili Centru za socijalni rad-rekao je direktor Centra, Vladimir Vukosav.

Za pokojnu nesrećnu ženu svi imaju samo reči hvale.- Bila je tiha, povučena, odgovoran i savestan radnik. Voleli su je pacijenti kao i osoblje- kaže Slađana Živkov, direktora Doma za stare i penzionere.

mira radumilo