У ТОКУ ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА 26. ДУНАВСКИ ПОЛУМАРАТОН

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Припреме за 26. Апатински Дунавски полумаратон који ће бити одржан у недељу, 16. октобра 2022. године се приводе крају, а према речима Горана Чегара, утемељивача овог сада већ традиционалног спортског догађаја, обављено је око 70% припрема, док ће преосталих 30% бити завршено до старта трке.

-Ове године смо превазишли све своје ресурсе и успели смо да привучемо велики број спортиста, тако да ће у недељу у Апатину бити празник атлетике. Имамо преко 900 учесника из десет земаља, међу којима има и доста Апатинаца. Организација Дунавског полумаратона кошта око два милиона динара, а ми смо од стартнина која износи 1.500 динара по такмичару прикупили пола те суме. Желим да напоменем да већина учесника из Апатина није платила котизацију, а за најбоље пласиране такмичаре припремили смо преко 80 робних награда. Најважније је да у понедељак, када догађај буде готов, можемо да извучемо закључак да је Апатин био добар домаћин, да није било ванредних ситуација и да мо сви који смо били укључени, организовали овај догађај на највишем могућем нивоу. Јавио нам се велики број волонтера који су желели да помогну, и желим да се захвалим свима који су нам пружили подршку, закључио је Чегар.

Локална самоуправа је и ове године подржала одржавање маратона, а председница општине Апатин је позвала све грађане да се придруже овој традиционалној манифестацији.

-Верујем да ће организација бити сјајна као и свих претходних година. Грађани ће имати прилику да поздраве и подрже такмичаре који ове године долазе из 10 земаља и ове године имамо око 900 пријављених такмичара, што је заиста сјајан успех Атлетског клуба “Апатин”. Желела бих да такмичари проведу леп дан у Апатину, али и да наши суграђани подрже ову предивну манифестацију, која сада већ поприма и регионални значај и карактер, поручила је Дубравка Кораћ.

Поред полумаратонске, трке на 10 километара и штафетне трке, током ове манифестације која има спортско-рекреативни и хуманитани карактер, у сарадњи са апатинским Црвеним крстом биће организована и хуманитарна трка за срећније детињство на 400 метара, као и низ других хуманитарних активности.

Старт и циљ свих трка биће испред главног улаза у Специјалну болницу Јунаковић. Трка дугопругаша ће почети у 11 часова, док ће старт трке за срећније детињство бити одмах након тога, односно у 11,05 часова. Пријаве за главне трке на сам дан организације биће обезбеђен за мали број тркача који долазе из даљине, а деца се за трку могу пријавити на дан трке пре старта. За најмлађе такмичаре обезбеђене су медаље и дипломе. Учесници манифестације ће моћи да обиђу “Мали Петров салаш”, где ће домаћин Петар Рашета са својим сарадницима организовати разне едукативне радионице.

Полумаратонци ће се након старта, од Специјалне болнице Јунаковић кретати према Пригревици, након чега се након 2,5 километра враћа у Бању, потом тркачи иду у Апатин, делом улице Марка Орешкоића пролазе према улици Српских владара и шеталишном зоном настављају према “Плавој ружи”, након чега се окрећу и враћају истом рутом у Бању “Јунаковић.

На траси полумаратона саобраћај ће бити затворен од 10,45 до 13,15 часова, па организаторе моле Апатинце за разумевање и апелују на њих да изађу и подрже тркаче.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *