У РЕКОНСТРУКЦИЈУ АПАТИНСКОГ ДОМА ЗДРАВЉА УЛОЖЕНО 43 МИЛИОНА ДИНАРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Заменица председника општине Апатин, Дубравка Kораћ обишла је данас завршетак радова на обнови и опремању Дома здравља у Апатину, у који је локална самоуправа уложила око 43 милиона динара.

Општина Апатин се 2016. године определила да у потпуности уреди примарну здравствену заштиту, оно што је било до сада у њеној надлежности. Идеја је била да у Дому здравља обезбедимо адекватне услове за све пацијенте. Из тог разлога смо сваке године имали по неку инвестицију, тако да смо са данашњима даном дошли до цифре од 43 милиона динара које су претходне четири године уложене у Дом здравља и његово опремање, рекла је Kораћ.

Kао примере урађеног навела је обнову ентеријера, куповину нових санитетских возила, уградњу лифта и куповину најсавременији уређаја као што су нови ултразвучни и ЦТГ апарат.

-Ту су два санитетска возила, ултразвучни апарат као и комплетна реконструкција одељења. Сматрамо да је то од изузетне важности јер грађани проводе одређено време у Дому здравља. Нови амбијент и услови ће им боравак учинити пријатнијим. Општина тежи да радовима у Дому здравља или вртићима омогући и обезбеди што боље услове за живот наших грађане, нагласила је Kораћ и најавила даља улагања.

Идеја је да проширимо Mедицину рада и Хитну помоћ и да у наредном периоду на овај или сличан начин уредимо и остале делове Дома здравља, поручила је заменица Kораћ.

Реконструкцијом објекта су били обухваћени први и други спрат, где су смештене службе опште праксе, офталмологије, одељење ухо, грло и нос, превијалиште и интервенције. Поред подова и столарије замењен је и већи део медицинске опреме, а у чекаоницама је нови намештај. На новом изгледу и квалитетнијој услузи подједнако су задовољни пацијенти али и запослени.

-Пацијенти и запослени су веома задовољни, каже Бранка Бајић, заменица директора Дома здравља. –Пре четири године смо направили листу приоритета, од амбуланте у Kупусини, изградње лифта, санитета и кренули смо редом, објашњава Бајић и додаје да је стање у Дому здравља до само пре неколико година било изузетно лоше, те да је ово најзначајније улагање последњих 40 година у ову установу.

Она се захвалила локалној самоуправи која је финансирајући пројекат реконструкције препознала значај унапређења примарне здравствене заштите у нашој општини.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *