У ОШ „Ж.ЗРЕЊАНИН“ ДОДЕЉЕНЕ ВУКОВЕ И СПЕЦИЈАЛНЕ ДИПЛОМЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ТЕОДОРА МИХАЈЛОВ ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

У Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину свечано су најбољим ђацима  додељене Вукове и специјалне дипломе. За ђака генерације проглашена је ученица Теодора Михајлов.

Још једна генерација осмака је стасала и стигла до завршетка свог основношколског образовања. Кажу да се у овом периоду завршава детињство, али сте ви на прагу неких нових почетака. Верујем да ће вас кроз ваше одлуке пратити ваша енергија, срећа, владање и да ћете и кроз даље школовање пролазити успешно као што сте у основној школи, рекла је Сања Шијан, директорка ОШ „Жарко Зрењанин“.

Она је ученицима честитала на успеху, али и њиховим родитељима, учитељима, наставницима и одељенским старешинама који су их пратили, помогли им и пружили подршку на том путу.

Ове године од 144 ученика завршног разреда основне школе у Апатину њих 36 остварило је одличан успех.

Теодора Михајлов, ученица која је за свој труд, рад, одличан успех и остварене резултате на такмичењима, понела титулу ђака генерације, није могла присуствовати додели награда. У њено име захвалио се њен разредни старешина Александар Цветићанин.

Теодора је изузетан ученик и показала да је пре свега одлична из природних предмета што доказују дипломе које је освајала из биологије, математике, физике и хемије. Мислим да је заслужено постала ђак генерације, рекао је Александар Цветићанин.

Четири ученика осмог разреда апатинске основне школе су носиоци Вукових диплома. Поред Теодоре, звање „вуковца“ заслужили су Милорад Илић, Лука Смиљанић и Невена Медић. Они су за своје успехе на такмичењима добили и специјалне дипломе.

Није било тешко завршити основну школу. Волим хемију и из тог предмета сам ишао на такмичења. Након основне школе уписаћу Техничку школу у Сомбору, каже ученик Милорад Илић.

Лука Смиљанић је изванредне резултате остварио на такмичењима из билогије, немачког језика и хемије.

Ништа ми није било тешко. Уз мало труда и рада све може да се постигне. Све ово време проведено уз књигу и дружење са другарима оставиће нам трајна сећања. Имам више омиљених предмета, али се издвајају немачки, хемија, биологија и физика. За даље планирам уписати гимназију и средњу музичку школу, рекао је Лука.

Невена Медић се високо пласирала на такмичењима из историје, српског језика и хемије.

Ниједан предмет у школи није био посебно тежак, било је потребно само уложити труда и рада за добре резултате. Најлепше ми је било дружење са другарима и, генерално, окупљања која смо имали. Након основне школе уписаћу Гимназију у Апатину, каже Невена.

Поред носилаца Вукове дипломе, одличним успесима оствареним на такмичењима из разних предмета специјалне дипломе заслужило је још 18 ученика: Никола Поповић, Јована Ћопић, Мирјана Сладојевић, Алекса Косановић, Јелена Новаковић, Маша Опалић, Винка Вуковић, Бранко Ђонлић, Аурора Тот, Јована Бешир, Сара Родић, Лана Марић, Василија Бјелотомић, Ивана Мицаи, Дуња Мирић, Маја Коларић, Дејан Рокнић и Нађа Бараћ.


1 thought on “У ОШ „Ж.ЗРЕЊАНИН“ ДОДЕЉЕНЕ ВУКОВЕ И СПЕЦИЈАЛНЕ ДИПЛОМЕ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *