У АПАТИНУ ВИШЕ ОД 3.000 РЕВАКЦИНИСАНИХ, СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ КРЕЋЕ МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Према информацијама које смо добили из апатинског Дома здравља, број грађана који се у претходних недељу дана јављао на преглед у црвену зону се на дневном нивоу кретао између 20 и 25, од којих је позитиван налаз на вирус Ковид-19 имало њих 10 до 15. У општини Апатин тренутно има 195 ковид позитивних грађана, што је за двадесет више у односу на претходну недељу, рекла је помоћница директора Дома здравља Апатин Бранка Бајић.

-Враћање у стање каквог се сећамо пре пандемије се неће догодити док се не стекне колективни имунитет, а најкраћи пут до тог циља је имунизација грађана. Општина Апатин тренутно има 3.198 ревакцинисана грађана, а у току су пријаве за масовну имунизацију која од следеће недеље треба да почне и по селима апатинске општине, рекла је Бранка Бајић.

Она је подсетила да мештани апатинских села за вакцинацију могу да се пријаве у својим Месним заједницама и напоменула да Апатинци то могу да учине код изабраног лекара у Дому здравља, или у Општинској управи.

-Жеља нам је да изађемо у сусрет свим мештанима апатинских села који из било ког разлога до сада нису били у могућности да се пријаве за вакцинацију или да дођу до Апатина на имунизацију. Када прикупимо довољан број пријава, саопштићемо време и место вакцинације а сви који се пријаве добиће кинеску вакцину “Синофарм”, објаснила је Бранка Бајић.

1 thought on “У АПАТИНУ ВИШЕ ОД 3.000 РЕВАКЦИНИСАНИХ, СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ КРЕЋЕ МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *