У АПАТИНУ РЕВАКЦИНИСАНО ПРЕКО 4000 ГРАЂАНА, У СУБОТУ НОВА АКЦИЈА

VESTI

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ данас je у апатинском Дому здравља примила прву дозу вакцине против вируса Ковид-19 и том приликом најавила акцију „Дан отворених врата“, у оквиру које ће сви наши суграђани без заказивања моћи да приме вакцину кинеског произвођача „Синофарм„.

-Позивам наше суграђане да искористе „Дан отворених врата“, акцију која ће у апатинском Дому здравља бити одржана у суботу, 8. маја 2021. године од 8 до 14 часова, како би се вакцинисали без претходног заказивања. Веома је важно да схватимо да су вакцине једно цивилизацијско достигнуће и заиста јесте избор сваке особе да ли ће да је прими или не, али сматрам да у овој ситуацији када у нашој земљи постоји довољан број вакцина и када сваки грађанин има прилику да прими вакцину по избору, заиста није рационално неискористити ту могућност и на тај начин спречити да се разболите или да пренесете болест неком од својих ближњих, поручила је Дубравка Кораћ.

Она је напоменула да су грађани Апатина у том смислу показали одговорност, јер је доста њих већ примило вакцину.

До сада је преко 4.000 грађана ревакцинисано, а још 1.700 особа је примило прву дозу, тако да ћемо отприлике у наредне две недеље имати преко 6.000 ревакцинисаних грађана. У том смислу заиста желим да се захвалим свим нашим суграђанима који су примили вакцину и да позовем све остале да не проучавају теорије завере, већ да испоштују савете струке, да приме вакцину и да на тај начин допринесу читавом друштву да што пре изађемо из ове ситуације, поручила је Кораћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.