U APATINU PALO 15 CANTIMETARA SNEGA

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA VREME

Od jutros nad Apatinom veju pahulje.Prema informacijama iz Situacionog centra Opštine Apatin visina snežnog pokrivača je 15 cm. Mehanizacija apatinskog komunalnog preduzeća „Naš dom“, sa 4 kamiona, račišćava puteve u opštini. Osim gradskih saobraćajnica očišćeni su i putevi prema selima.
-Sve deonice u opštini su prohodne, što se tiče glavne ulice i trga, čeka se prestanak padavina, kada će malim traktorom od 22 sata biti uklonjen sneg-kaže Mile Glumac, šef zimske službe „Našeg doma. Prema rečima Miše Sekulovića, iz Centra za obaveštavanje, građani nisu uputili nijednu primedbu zbog problema sa snegom ovoj službi.
Opštinska komunalna inspekcija uputila je obaveštenje pravnim licima i preduzetnicima, koji su vlasnici ili korisnici poslovnih objekata u oblasti trgovine, zanatstva i ugostiteljstva, da prema odluci o komunalnim delatnostima opštine Apatin imaju obavezu da ispred i oko svojih objekata, a naročito ispred ulaza i izlaza, uklanjaju sneg i led.
Istu obavezu imaju i ustanove kao sto su: banke, zdravstvene organizacije, škole, domovi kulture i slično. Fizička lica, vlasnici ili korisnici stambenih objekata imaju obavezu čišćenja snega i leda ispred ulične regulacijone linije.
Komunalna inspekcija izvršiće nadzor navedenih javnih povšina i ukoliko navedene radnje nisu preduzete opomenama ukazati na ovu obavezu. Za nepoštovanje odredaba ove odluke predviđene su novčane kazne na licu mesta i to za fizička lica i odgovorna lica u prvom licu 1.000 dinara, a za pravna lica i preduzetnike u iznosu od 5.000 dinara.

Sneg zabelio Apatin , decembar 2014