U APATINU OTVORENO 55. SVETSKO VOJNO PRVENSTVO U KROSU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, Aleksandar Vučić, otvorio je danas u Sportskoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” 55. Svetsko vojno prvenstvo u krosu koje se u Apatinu održava pod motom “Prijateljstvo kroz sport”. Ovu manifestaciju organizuje Delegacija Srbije pri međunarodnom Savetu za vojne sportove (CISM) i Ministarstvo odbrane Srbije u suorganizaciji sa opštinom Apatin, gradom Somborom i Atletskim savezom Srbije, a na njemu učestvuju pripadnici oružanih snaga iz 23 zemlje sa 317 učesnika. Učešće u realizaciji ove sportske manifestacije uzela je i Kancelarija za mlade opštine Apatin sa svojim volonterima.dolazak Vučića

Vučić -SmiljnićVučić u Apatinu otvara 55 svetsko prvenstvo u krosu

dr.Živorad Smiljanić otvara 55 svetsko vojno prvenstvo u Aptinu

Vučiću je tom prilikom uručen orden “Grand officer”, koji CISM dodeljuje najvišim državnim zvaničnicima, a predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, koji je pozdravio prisutne u ime grada domaćina, primio je orden povodom izuzetnog doprinosa razvoju vojnog sporta, jačanju mira i promovisanju ciljeva i ideala sadržanih u sloganu CISM.

Predstavnik CISM, potpukovnik oružanih snaga Bahreina, Abdulhakeem M. Al-Shino uručuje orden “Grand officer”Aleksandru Vučiću

Predstavnik CISM, potpukovnik oružanih snaga Bahreina, Abdulhakeem M. Al-Shinouručuje orden “Grand officer”dr.Živoradu Smiljniću

Predstavnik CISM, potpukovnik oružanih snaga Bahreina, Abdulhakeem M. Al-Shinouručuje orden “Grand officer”pukovniku Draganu Điniju

Predstavnik CISM, potpukovnik oružanih snaga Bahreina, Abdulhakeem M. Al-Shino, ovo visoko priznanje uručio je i šefu delegacije Srbije pri CISM pukovniku Draganu Điniju.

Vučić je rekao da nas i to odličje obavezuje na unapređenje vojnog sporta u Srbiji i da doprinesemo jačanju svetskog mira i međunarodne saradnje.

– Vojska Srbije će uvek biti deo našeg naroda. Kroz sport ćemo razvijati mir i prijateljstvo, ali ćemo uvek, nadam se da to neće biti potrebno, znati da čuvamo i odbranimo našu otadžbinu. Danas je naša vojska, kao i naša država, prepoznatljiva i poštovana svuda u svetu – zaključio je Vučić.

BenQ Digital Camera

– Nije mala stvar ugostiti pripadnike vojske iz 22 zemlje – rekao je ministar odbrane poručujući sportistima, gostima iz 22 zemlje, da u Srbiji mogu da se osećaju kao kod svoje kuće i da su dobrodošli kod naroda koji je uvek umeo da ugosti svoje prijatelje.

Al-Šinu je u svom obraćanju istakao da su vrlo zadovoljni što su u ovom lepom gradu i okruženi divnim ljudima, a uz poruku da na ovakvim takmičenjima nema gubitnika, jer svi veruju u moto “Prijateljstvo kroz sport”.

– Srbija kroz organizaciju ovog takmičenja promoviše taj moto, a to je prosperitet i svetski mir kroz sport. Impresioniran sam kako je sve organizovano u vrlo kratkom periodu, a na tako visokom nivou – rekao je Al-Šinu.

BenQ Digital Camera

Otvaranju manifestacije pristustvali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, u ime generalnog pokrovitelja, Srbijagasa, direktor Dušan Bajatović, a u kulturno-umetničkom delu programa otvaranja učestvovali su članovi pevačke grupe “Lazarice” KUD-a “Prigrevica”, GKUD-a “Dunav” iz Apatina, članovi KUD-a “Jožef Atila” iz Svilojeva, kao i mažoretkinje iz Sonte.

BenQ Digital Camera

Takmičarski deo prvenstva biće održan sutra na stadionu OFK “Mladost” sa početkom u 10 sati, a održaće se dve trke u muškoj konkurenciji sa dužinama staza od 11,1 kilometar i 4,9 kilometara i jedna trka u ženskoj konkurenciji u dužini staze od 4,9 kilometara. Uručivanje medalja predviđeno je istog dana u 18 sati i 30 minuta u Sportkoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *