U APATINU ODRŽANA TRIBINA O PREVENCIJI RAKA DOJKE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Juče je u organizaciji Doma zdravlja Apatin i Društva za borbu protiv raka iz Sombora organizovana tribina na kojoj se govorilo o prevenciji i metodama kojima se karcinom dojke može otkriti u ranom stadijuma, a u tom slučaju je u velikim procentima izlečiv. Predavač na tribini bila je onkolog dr Đerđi Šarić, predsednik udruženja za borbu protiv raka iz Sombora.

Predavanje je otvorila Branka Bajić, vd direktora Doma zdravlja u Apatinu koja je izjavila da je ova ustanova preuzela inicijativu za organizaciju ove tribine jer je mart mesec obeležen kao mesec borbe protiv raka dojke. – Organizovali smo predavanje i pokušali da edukujemo naše sugrađanke kako da kontrolišu svoje grudi jer je karcinom dojke najčešći kod pripadnica ženskog pola. Ukoliko se ova podmukla bolest otkrije na vreme može da se leči i izleči. Dom zdravlja će se potruditi da u narednim mesecima organizuje tribine na različite teme jer želimo da probudimo zdravstvenu svest naših sugrađana i sugrađanki, a dobro je poznato da je prevencija najbolji lek. – rekla je Branka.

Branka Baić, Prevencija raka dojke, tribina, Biblioteka Apatin mart 2017 (10)

Izuzetno je važno posvetiti svome zdravlju bar nekoliko dana godišnje i uraditi analize krvne slike i proveriti funkcije bitnih organa kao što su jetra i bubrezi, izjavila je dr Šarić. -Zdravlje moramo čuvati dok ga imamo kada se ono naruši teško ga je povratiti, a i lečenje može da bude komplikovano. S toga apelujem na sve naše građane da redovno kontrolišu svoje zdravlje kako bi izbegli neželjene posledice koje nastaju njegovim urušavanjem. – dodaje dr Đerđi Šarić.

Đerđi Šarić, Prevencija raka dojke, tribina, Biblioteka Apatin mart 2017 (8)

Prevencija raka dojke, tribina, Biblioteka Apatin mart 2017 (13) Biljana Benić, Prevencija raka dojke, tribina, Biblioteka Apatin mart 2017 (12) Prevencija raka dojke, tribina, Biblioteka Apatin mart 2017 (6) Prevencija raka dojke, tribina, Biblioteka Apatin mart 2017 (4)