У АПАТИНУ ОДРЖАНА “РОМСКА НОЋ” – ЕМИЛИЈИ МИХАЈЛОВИЋ ТИТУЛА НАЈЛЕПШЕ ДЕВОЈКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У апатинском Ромском насељу је одржана традиционална “Ромска ноћ”, а поред богатог културноуметничког и музичког програма, одржан је и избор за најлепшу Ромкињу. Ове године у избору за Мис је учествовало дванаест девојака, а титула најлепше Ромкиње је припала тринаестогодишњој Емилији Михајловић из Апатина, која у својој изјави за медије није крила задовољство успехом.

-Ово је други пута да учествујем у избору за Мис и овог пута ми се посрећило. Конкуренција је била велика, а све девојке су лепе. Нисам очекивала да ћу победити, али много ми је драго и пуно ми значи што је жири одлучио да баш ја понесем ленту најлепше Ромкиње за ову годину. Пошто ми је жеља да постанем манекенка и модел, ово је први корак ка томе и велики подстицај за оно што би требало да уследи. Ученица сам седмог разреда Основне школе “Жарко Зрењанин”, а план ми је да школовање наставим у некој од апатинских средњих школа. Као и сви млади, волим да слушам музику, играм, певам и да се дружим са вршњацима, закључила је Емилија Михајловић.

Жири је одлучио да прва пратиља буде Адреја Халиловић, ленту за другу пратиљу је добила Алекдсандра Михајловић, док је за Мис шарма изабрана Габријела Оршош.

Током манифестације, госте Апатина и Ромског насеља су забављали “Бакшиш бенд” и фолк звезда Александра Ристановић, а манифестацију је поред бројних плесача и чланова Културноуметничких друштава, употпунио и велики ватромет.

Манифестацију је организовало Удружења Рома “Златно сунце”, уз подршку општине Апатин, Националног савета ромске националне мањине и Туристичке организације Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *