У АПАТИНУ ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА

APATIN POLITIKA VESTI

Седницом је до избора новог председника Скупштине председавао најстарији апатински одборник Никола Пуача (СНС), и у том делу заседања, усвојен je извештај Општинске изборне комисије о резултатима избора одржаним 21. јуна. Извршен је избор Верификационе комисије у саставу др Драган Растовић (СНС), Весна Павловић (СПС) и Иштван Петер (СВМ) и потврђени мандати новоизабраним одборницима.

На данашњој конститутивној седници Скупштине општине Апатин присуствовало је 29 одборника.

Са 27 гласова за, и једним против, одборници су одлучили да наредне четри године апатинском Скупштином председава Милан Шкрбић, који је у претходном мандату обављао финкцију председника општине, док ће његовa заменица бити Бранка Бајић. Секретар ће као и у претходном сазиву бити Марко Ђумић.

Након конституисања новог сазива Скупштине одборници су изабрали и Извршну власт. Апатинску општину ће по први пут у њеној историји водити једна жена, Дубравка Kораћ, а у томе ће јој као заменик помагати Радован Ђукић.

На конститутивној седници изабрано је и деветочлано Општинско веће које ће поред председнице општине и њеног заменика чинити: Жељко Обрадовић (СПС), Атила Ходовањ (СВМ), Душан Кораћ (СНС), Давид Нађ (СНС), Дајана Жужић (СНС), Томислав Силађи (СНС) и Андрија Бота (СНС).

Новоизабрана председница општине Апатин Дубравка Kораћ, која је претходне четири године обављала функцију заменице председника захвалила се одборницима на указаном поверењу и истакла да ће се, заједно с својим тимом, трудити свим снагама да побољша услове живота свим становницима општине на чијем је челу.

Од укупно 29 одборничких места, Српској напредној странци у новом скупштинском сазиву припада 20, Социјалистичкој партији Србије ПС четири (4), Савезу војвођанских Мађара два (2), Српској радикалној странци једно (1), Народном блоку једно (1) и ПОKС-у једно (1) одборничко место.

РЕЗУЛТАТИ ЛОKАЛНИХ ИЗБОРА

Листа СНС Александар Вучић „За нашу децу“ на локалним изборима освојила је 8.307 гласова, или 61,03 одсто. Изборна листа Ивица Дачић СПС – Драган Марковић Палма ЈС освојила је 1830 гласова, или 13,45 одсто. Изборна листа Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор освојила је 1048 гласова, или 7,70 %. За изборну листу СРС др Војислав Шешељ гласало је 618 грађана, или 4,54 одсто изашлих бирача. Народни блок-Перица Попић добио је 607 гласова (4,46%) и изборна листа Покрета за обнову Kраљевине Србије освојила је је 602 гласа (4,42%).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *