У АПАТИНУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Данас је у Апатину свечано обележен Дан државности Републике Србије, 15. и 16. фебруар, традиционалним полагањем венаца на спомен-обележја палим борцима НОБ-а, жртвама фашизма из Другог светског рата, борцима Црвене армије, као и погинулим борцима из периода 1990-1999. године, као и на бисте народних хероја.

Председник Скупштине општине Апатин, Милан Шкрбић, одржао је пригодан говор испред Дома културе, пре самог чина полагања венаца.

-Ни најмање случајно није то што смо успели да се изборимо са свим кризама, постали независна земља, која сама одлучује о својој судбини, јер то је била обавеза коју смо добили тог 15. фебруара 1804. године са Првим српским устанком и 1835. године када је издат и заклетвом потврђен први Устав Kњажевства Србије — Сретењски устав. Србија данас представља бастион слободе, независности и гарант је мира на овим просторима. Србије данас расте. Захваљујући јуначким прецима Србија је независна, стабилна и достојанствена држава која живи у миру са својима комшијама, али и другима. Србија је на европском путу, али негује добре односе са Kином, Русијом и другим земљама. Србија је слободна земља која води своју политику и “гледа у своје двориште”. Свако добро и здравље свим грађанима – Живела Србија! поручио између осталог у свом говору, председник скупштине Милан Шкрбић.

Венац на споменике, спомен-плоче и бисте народних хероја у Апатину положила је делегација општине, на челу са председницом Дубравком Kораћ, председником Скупштине општине Миланом Шкрбићем, и посланицом у Скупштини АП Војводине, Данијелом Обрадовић. Поред њих, венац су положили и представници СУБНОР-а општине Апатин, председник Стево Драча са сарадницима, председник Организације резервних војних старешина општине Апатин, пуковник у пензији Жељко Обрадовић, председник Удружења пензионисаних војних лица, потпуковник у пензији Владо Векић, Удружење ратних војних инвалида, Удружења ратних ветерана “Патриотски фронт”, као и представници Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *