У АПАТИНСКОМ ХРАМУ ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О ШТЕТНОСТИ ДРОГЕ! ВЕЧЕРАС СВЕДОЧЕЊЕ О ЖИВОТУ НА ХИЛАНДАРУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У храму Сабор Светих апостола јуче су настављени седми по реду „Светоапостолски дани“, који су почели 03. јула и трају до апатинске храмовне славе – Павловдана, 13. јула.

У склопу манифестације синоћ је у апатинском храму одржано предавање на тему “Дрога нема последњу реч”, а о теми је говорио протојереј Бранко Ћурчин, парох Световазнесенског храма у Новом Саду. У свом излагању, отац Бранко је окупљенима представио колико је болест зависности погубна, али и напоменуо да постоји могућност излечења у терапијској заједници “Земља живих” која функционише при манастиру Ковиљ.

Апатинци који су присуствовали предавању имали су прилику да чују дирљиве приче штићеника ове заједнице, који су прошли кроз пакао дроге и сада су на путу ка излечењу. Оваква сведочења људи који су били “у канџама дроге” су драгоцена, јер су они пример да се са овај проблем може решити, али најпре га треба прихватити и радити на њему.

Према речима штићеника, једини услов за улазак у “Земљу живих” је жеља за мењањем. Они су напоменули да се у заједници се не пуши, нема алкохола и телевизије, већ се човек коцентрише на унутрашњост и упознаје своје слабости и врлине, а пост и молитва су им главно оружје у овој тешкој борби.

У оквиру “Светоапостолских дана” вечерас од 19,30 сати предавање у апатинском храму ће одржати јеромонах Доситеј Хиландарац, који ће говорити о животу на Светој Гори, а сутра у исто време у храму Сабор Светих апостола ће бити уприличен концерт Градског хора “Јединство” из Апатина. На сам дан апатинске храмовне славе, 13. јула Света Литургија са Опходом око храма и резањем славског колача ће почети у 9 сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.