U APATINSKOJ OPŠTINI U TOKU DRUGI KRUG DOPUNSKIH POKRAJINSKIH IZBORA ZA IZBOR NARODNOG POSLANIKA

APATIN POLITIKA VESTI

Biračko mesto ,MZ Apatin

U apatinskoj opštini održava se drugi krug dopunskih pokrajinskih izbora po većinskom sistemu za izbor narodnog poslanika u Skupštini AP Vojvodine.

Sva biračka mesta (ukupno 29) otvorena su na vreme, pa birači nesmetano mogu da glasaju.

Ponovljeno glasanje na dopunskim izborima za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu odvija se bez zabeleženih nepravilnosti.

Izbori se održavaju i u izbornim jedinicama Srbobran i Zrenjanin, a naši sugrađani biraju između dvojice kandidata predloženih od strane SPS-PUPS-JS-SDPS i DS.

Dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je pet puta bio biran za narodnog poslanika u Skupštini AP Vojvodine, glasao je jutros na biračkom mestu broj 7.

Poslaničko mesto u vojvođanskoj skupštini, prema izbornim pravilima, dobiće onaj kandidat u izbornoj jedinici koji osvoji više glasova birača koji su glasali, jer u prvom krugu glasanja, 17. februara, niko nije dobio potrebnu većinu.

Glasanje na biračkim mestima sprovodi se do 20,00 časova.

Nakon zatvaranja biračkih mesta, Pokrajinska izborna komisija će, na osnovu podataka izbornih komisija izbornih jedinica, saopštiti preliminarne rezultate glasanja.

Prema podacima koje je Pokrajinska izborna komisija dobila od izbornih komisija, izlaznost birača do 9,30 časova u Izbornoj jedinici 3 Apatin bila je 6,42%, odnosno 1.728 birača.

Prema podacima koje je Pokrajinska izborna komisija dobila od izbornih komisija, izlaznost birača do 12,30 časova u Izbornoj jedinici 3 Apatin bila je 17,71%, odnosno 4.764 birača.

Jovica Korać OIK Apatin

Prema podacima koje je Pokrajinska izborna komisija dobila od izbornih komisija, izlaznost birača do 16,30 časova u Izbornoj jedinici 3 Apatin bila je 30,23 %, odnosno 8.131 birača.

V. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *