У АКЦИЈИ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ АУТОБУСА ОТКРИВЕН 3.591 ПРЕКРШАЈ

HRONIKA SRBIJA VESTI

Током прошлонедељне акције појачане контроле аутобуса, која је била усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса којима се врши организовани превоз путника у унутрашњем и међународном превозу, саобраћајна полиција контролисала је 4.189 аутобуса, а откривен је укупно 3.591 прекршај.

Највећи број прекршаја, укупно 1.493, односио се на прекорачење времена управљања и одмора возача, као и друге неправилности са тахографом, док је због непоседовања одговарајуће документације санкционисано 636 возача.

Поред тога, 45 возача аутобуса санкционисано је због прекорачења брзине, а 381 због некоришћења сигурносног појаса.

Током трајања акције, саобраћајна полиција открила је више случајева драстичног кршења прописа од стране возача аутобуса.

Саобраћајна полиција је 18. јула у Лозници контролисала аутобус турског превозника који је превозио око 30 путника на релацији Истанбул – Сарајево и том приликом открила 15 прекршаја возача и 12 прекршаја правног лица – превозника, за које су сачињени прекршајни налози, а укупан износ новчаних казни био је 1.470.000 динара. Возач аутобуса искључен је из саобраћаја, а превозник је по путнике послао другог возача.

Поред тога, саобраћајна полиција је 19. јула ове године код Димитровграда контролисала аутобус турског превозника који је превозио 47 путника на релацији Будимпешта – Истанбул. Контролом је откривено 18 прекршаја возача и 17 прекршаја правног лица – превозника, сачињени су прекршајни налози, а укупан износ новчаних казни био је 2.590.000 динара. Возач аутобуса искључен је из саобраћаја, а с обзиром да се радило о вишечланој посади, након плаћања новчаних казни, други возач наставио је са превозом путника.

Током трајања акције, није се догодила ниједна тежа саобраћајна незгода са учешћем аутобуса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *