ТРЕЋА ЖРТВА КОРОНЕ У СРБИЈИ- КРЕЋЕ МАСОВНО ТЕСТИРАЊЕ

APATIN SOMBOR VESTI

Председник Александар Вучић саопштио је да је још једна особа у Србији преминула услед коронавируса.

„Пре нешто више од сат времена преминула је још једна особа. Реч је о особи женског пола, од 60 година, која је преминула у КБЦ ‘Драгиша Мишовић’ и она се званично води као трећа жртва вируса корона у земљи”, рекао је Вучић на прес конференцији након састанка са лекарима из Кине, којем су присуствовали и премијерка Ана Брнабић, као и чланови оба кризна штаба.

Како је пренео, пацијенткиња није имала тешку клиничку слику.

„У сваком случају, број оболелих се повећава из дана у дан, а рекао бих и због лоше методологије, у којој смо давали два пута дневно број заражених. Сада ћемо то чинити једном, у 15 сати, онако како то раде друге европске земље”, рекао је Вучић.

Он је истакао да су се надлежни до сада трудили, и како је рекао, делимично успели да, не само уз надзор, већ и уз кључну улогу лекара, успоре пандемијску криву, како не би дошло до експоненецијалног раста оболелих, као што је случај у неким земљама.

„Али, нисмо суштински напали вирус”, констатовао је Вучић, преноси Танјуг.

Време је да кренемо у офанзиву против вируса

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, након разговора са кинеским стручњацима, промену приступа у борби против коронавируса, која подразумева већи број тестирања, али и изолацију лакше оболелих људи.

„Променићемо свој приступ и уз подршку кинеских пријатеља кренућемо на масовна тестирања. Очекујте драстично увећање за 48 сати. Имамо довољно тестова за прве дана драстичног увећања. У међувремену добићемо нове тестове и људе који могу да проведу те тестове”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Вучић је, на конференцији за штампу, казао да се држава до сада трудила, уз надзор стручних људи, да пандемијску криву успори, али да вирус суштински није био нападнут.

Из разговора са кинеским стручњацима, каже, представници државе су много тога сазнали, а било је речи о три ствари -како и на који начин да здравствено, медицински третирамо и нападнемо корона вирус, које су додатне мере које држава може и мора да предузме да бисмо омогућили здравству да обави свој посао, као и економске мере да се олакша криза, односно омогући да грађани преживе период и имају пристојну будућност у земљи.

ПОЛИТИКА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.