“SVET SA SPUTNJIKOM” OTKRIVA KAKO SU TURCI OBORILI RUSKI AVION NAD SIRIJOM

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Večeras od 22 sata na talasima Dunav radija, poslušajte novo izdanje spoljnopolitičke emisije „Svet sa Sputnjikom“. “Svet sa Sputnjikom” u današnjoj emisiji otkriva kako su Turci oborili ruski avion nad Sirijom. Da li je Turska delovala samostalno ili u dogovoru sa nekim od svojih NATO saveznika?

Kakva je namera stajala iza ovog napada, i zašto je ruski odgovor opet iznenadio Zapad? Hoće li Francuska i Nemačka uspeti da postignu dogovor sa Rusijom o saradnji u borbi protiv džihadista u Siriji, i da li će Sjedinjene Američke Države, pod njihovim zajedničkim pritiskom, morati da se priključe nastojanjima da se prekinu kanali finansiranja Islamske države? Kako će na to reagovati Turska i Saudijska Arabija? U drugom delu emisije biće analiziran politički i bezbednosni poredak Evrope i Balkana između NATO-a i OEBS-a.

Zašto je NATO pretnja za mir u Evropi, a OEBS nada da će mir ipak biti sačuvan? Šta odluka NATO-a o Crnoj Gori govori o odnosima između Evrope, Sjedinjenih Američkih Država i Rusije? Da li je Srbija na dobar način iskoristila predsedavanje OEBS-u, i šta će nam doneti ovonedeljni ministarski sastanak OEBS-a koji se održava u Beogradu?