СВЕ СПРЕМНО ЗА ФИНАЛЕ “ЗЛАТНОГ КОТЛИЋА” И КОНЦЕРТ “ХАРИ МАТА ХАРИЈА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатин је ових данас центар добре забаве јер су у току 59. Рибарске вечери”, четвородневна манифестација са најдужом традицијом у округу. Почетак манифестације је обележио дефиле Апатинских мажореткиња и дувачког оркестра из Купусине центром Апатина, а “рибарске вечери” је званично отворила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, након чега је традиционално уследио спектакуларни ватромет и велики концерт Саше Матића. Посетиоци су прве вечери имали прилику да уживају у хитовима једног од најпопуларнијих певача у региону, а препун трг “Николе Тесле” је био доказ да организатори нису погрешили у избору извођача.

Ни ове године нису изостали традиционални аласки догађаји, попут такмичења у пецању и кувању рибљег паприкаша, који су и основа ове манифестације чија традиција је дуга готово шест деценија. У четвртак и јуче су одржане квалификације за „Златни котлић Апатина“, у којима су учествовалии кувари из самог Апатина других места, а најбољи су се пласирали у велико финале овог кулинарског такмичења које ће бити одржано вечерас.

Другог дана 59. по реду Aпатинских рибарских вечери Апатинци и њихови гости су у вишенаменској сали Основне школе “Жарко Зрењанин” могили да присуствују отварању Међународне филателистичке изложбе. На бини у централног градског трга наступили су певачка група Културноуметничког друштва “Дунав”, Плесна група “Inanna” и „Браво бенд“. За оне који прате модне трендове, организована је ревија фризура у оквиру које је своје креације на моделима представио познати апатински фризер Дејан. Други дан “Рибарских вечери” је завршен концертом фолк певачице Ане Бекуте.

Могло би се рећи да је данашњи програм најсадржајнији и најзанимљивији. Почео је већ у 8 сати, такмичењем у спортском риболову „Златна рибица“ којe jе одржаno у Апатинском Дунавцу. Прва три места заузели су Атила Ханак, Дамир Спасић и Антал Јашков, а награде им је уручила председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

У холу апатинске Основне школе је отворен и “18. Сусрет колекционара филателиста”, на чарди „Пчела“ jе одржана трка чамаца, док ће од 19 часова у апатинском Културном центру бити уприличена свечаност поводом обележавања златног јубилеја, односно 40 година ронилачког клуба ДПА “Апатин”.

Програм на тргу “Никола Тесла” ће почети у 19.30 часова, великим финалом такмичења за „Златни котлић Апатина“, а забавни део ће употпунити “Show Dance” КУД-а “Дунав”, Плесни клуб „Ронда“ и група „The Hat Matters“ из Сомбора. Концерт групе “Хари Мата Хари” ће почети у 22.30, а пре тога ће бити проглашен победник овогдишњег такмичења за “Златни Котлић” и пецарош године од стране Удружења спортских риболоваца “Буцов”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *