SUTRA U APATINU ZAKAZAN SUSRET DELEGACIJA SUBNOR-A REPUBLIKE SRBIJE I SABA REPUBLIKE HRVATSKE

APATIN DRUŠTVO VESTI

U duhu želje za unapređivanjem odnosa i saradnje u odbrani antifašističkih principa sutra će se u Apatinu održati susret i razgovor delegacija SUBNOR-a Republike Srbije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

Na susretu u prostorijama Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata opštine Apatin, čiji je početak zakazan za 11 sati, govoriće se o dosadašnjim iskustvima u razvijanju prekogranične saradnje i predlozima i merama za njeno dalje unapređivanje, međusobnoj saradnji između SUBNOR-a Republike Srbije i SABA Republike Hrvatske, kao i predlozima i merama za njeno dalje unapređivanje, a razmeniće se i mišljenja o izboru datuma iz zajedničke borbe protiv fašizma, koji bi, uz zajedničko obeležavanje od strane boračkih organizacija bivših Jugoslovenskih republika, doprineo daljem jačanju međusobne saradnje i očuvanju antifašističkih tradicija naših naroda.

Delegaciju SABA Republike Hrvatske predvodiće njen predsednik Ratko Maričić, a delegaciju SUBNOR-a Republike Srbije prof. dr Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Republike Srbije. Nakon susreta članove delegacija primiće u svom kabinetu predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *