SUTRA SVI NA DUNAV- PRVE DEČIJE TRADICIONALNE IGRE

APATIN DRUŠTVO VESTI

„Dečije tradicionalne igre“, školaraca Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, održaće se sutra (utorak) u 10 časova na obalama Dunava kod „Šarana“. U igrama koje podsećaju na „Lički višeboj“ održaće se takmičenje u osam disciplina u kojem će učestvovati učenici od prvog do četvrtog razreda iz svih 24 odeljenja. Ekipe će sačinjavati po 10 učenika iz svakog razreda.

Oni će se takmičiti u  disciplinama: Skok u vis iz mesta, skok u dalj iz mesta, trci na štulama, trci u džakovima, trčanje po brvnu, pretezanju štapa, bacanju kamena s ramena i ekipno nadvalčenju konopa.

-Naša ideja je da ovo takmičenje održava tradiciju predaka kod dece i da već od iduće godine se u njega uključe  deca iz svih osnovnih škola u opštini. Naišli smo na vrlo pozitivan prijem kod sponzora koji su se rado odazvali da svojim donacijama pomognu ovaj prelep događaj na obalama Dunava. Istovremeno će deca izabrati imena svojih ekipa tako što će upoznavate svet prirode rezervata Gornjeg Podunavlja i od faune birati imena za svoje ekipe. Rečji, akcija je sportsko-rekereativna i istovremeno edukativna- rekla nam je učiteljica Snežana Panković, iz OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Ovaj dečiji spektakla otvoriće predsednik opštine, koja je i pokrovitelj, Milan Škrbić. Inače u akciji učestvuju donacijama brojni sponzori koji su svako na svoj način kroz različite aktivnosti pomogli ovu manifestaciju. Pored opštine pomenimo: Alma, Koka Kola, Aluplast, Una, Petrović plus, Pekara Preradović, Šumska uprava Apatin, Saša Sekicki i drugi. Medijsku podršku pružiće i naša kuća Radio Dunav.