СУТРА ПРВО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У “КОЗАЊУ” (“МИЦИ”)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Завичајно удружење Личана „Никола Тесла” из Апатина у сарадњи са Градским културно-уметничким друштвом „Дунав” Апатин и Удружењем грађана „Прајм 8” из Новог Сада, организује прво Светско првенство у традиционалној Личкој друштвеној игри „Козање”, познатој и под другим именом „Мица”.

Организатори такмичења су предвидели учешће удружења грађана, односно крајишких завичајних удружења која чувају традицију српског народа са тих простора. Свака екипа треба да има три члана и може бити мешовитог састава, а свако удружење треба да одабере своје представнике. Правила игре су усклађена од стране комисије и верификована, а такмичари ће са пропозицијама бити упознати пре такмичења. Три најуспешније екипе ће добити вредне награде и пехаре, а предвиђене су и награде и за најбоље појединце.

Такмичење ће бити одржано 23. фебруара 2024. године од 16 часова у свечаној сали куглане „Елкоп”, котизација по екипи износи 5.000 динара, а додатне информације се могу добити путем телефона 063/511-812. Проглашење победника и додела награда ће бити уприличено истог дана у вечерњем програму, у оквиру “Личког прела” уз заједничку Личку вечеру (уштипци са басом, јагњеће и прасеће печење и пиће по жељи) које почиње у 19 часова. Гости вечери су крајишка група „Мајкани” и „Саво и Љубиша”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *