СУТРА ПРЕДУСКРШЊИ ВАШАР У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Апатину ће сутра, 13. априла у организацији Туристичке организације Апатин и Удружење љубитеља природе „Франц Шпајзер“бити одржан други „Предускршњи вашар“.

Kао и прошле године, посетиоци ће имати прилику да на бројним штандовима, по приступачним ценама купе слике, цветне аранжмане и ручне радове. Разне посластице, ручно израђене уметничке предмете, лицидарске слаткише, колаче као и производе од меда. Изложени ће бити и сувенири који симболизују Ускрс а за најмлађе ће бити организоване радионице.

-У склопу вашара биће организована и дечија радионица на којој ће учесници израђивати украсе са темом ускршњих празника, изјавила је представница Удружења љубитеља природе „Франц Шпајзер“, Власта Миленковић која је позвала родитеље и децу да учествују на овим радионицама. Према њеним речима, поред посластица и рукотворина на тему празника, посетиоци ће моћи да купе и сезонско цвеће, украсно грмље и биље са опремом за баштованство, чија сезона управо почиње.

Немања Јовић директор Туристицке организације општине Апатин каже да је „Предускршњи вашар“ само један од догађаја у низу који ТО подржава у организацији.

– Након овог догађаја, у плану је одржавање „Фестивала цвећа“, „Дефиле и смотра фијкера и запрега“ и по први пут Апатин преузима организацију Републичког првенствa у такмичењу мажореткиња. Са тим ћемо све до лета имати попуњене викенде садржајима када крећу традиционалне сезонске манифестације које отварамао Апатинским рибарским вечерима, поручио је Јовић.

„Предускршњи вашар“ ће бити одржан у пешачкој зони улице Српских Владара, а штандoви ћe бити распоређени од чесме испред Војвођанске банке па све до фонтане. За све излагаче који желе да учествују на „Предускршњем вашару“ коришћење јавне површине или штанда ће бити бесплатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.