SPS OBELEŽIO 25 GODINA OD SVOG OSNIVANJA

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Socijalistička partija Srbije, parlamentarna i jedna od vladajućih političkih partija u Republici Srbiji socijaldemokratske orijentacije, obeležava 25 godina od svog osnivanja 1990. godine. OO SPS – Apatin je tim povodom organizovao svečanost u Banji „Junaković“.

Vodeća partija na apatinskoj političkoj sceni u kontinuitetu od 2004. godine do danas broji preko 3.000 članova u 29 mesnih organizacija, a među njima je veliki broj mladih socijalista. Jedan od najorganizovanijih odbora SPS u Srbiji, koji od izbora do izbora beleži dobre rezultate, je prošle godine organizovao prijem za 153 novih članova, a na svečanosti u Banji „Junaković“ njih 102 je primilo partijske knjižice i ruže, kao simbol SPS.

Velikom broju prisutnih, nakon intoniranja Internacionale, obratila se Milana Vujin, ispred Saveta socijalističke omladine opštine Apatin, koja je govorila o istorijatu SPS i veličini političke ideologije koju ona sprovodi.

– Partija je nastala 1990. godine, ujedinjenjem Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije, a na Prvom kongresu, održanom od 16. do 18. jula, koji je nazvan Kongres ujedinjenja, za predsednika SPS izabran je Slobodan Milošević. Decembra 2006. godine Ivica Dačić postaje predsednik Partije – rekla je Vujin.

– Od 2004. godine do danas, većinu u Skupštini opštine Apatin čine odbornici SPS i na taj način omogućeno je da se program socijalne pravde realizuje u potpunosti. Posebna pažnja posvećuje se mladima. Urađeno je mnogo toga u svim segmentima društvene zajednice u cilju poboljšanja uslova života svih nas, a prevashodno u cilju otvaranja novih radnih mesta – rečeno je u uvodnom obraćanju.

Predsednik Opštinskog odbora SPS – Apatin i predsednik opštine u šest mandata, dr Živorad Smiljanić, koji je u više navrata biran za člana najviših organa SPS, Izvršnog i Glavnog odbora, kao i za predsednika Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, predsednika Skupštine AP Vojvodine, a više puta i za predsednika Okružnog odbora SPS u Zapadnobačkom okrugu, i danas, 20 godina kasnije, uspešno sprovodi programske osnove moderne i državotvorne partije levice.

Svojim društveno-političkim, stručnim, intelektualnim i profesionalnim angažmanom, doprineo je da se zamašni investicioni i ekonomski razvoj apatinske opštine svrstava među najistaknutija i najuspešnija dostignuća jedne lokalne zajednice.

– Izborni rezultati, koje od izbora do izbora postižemo, ubedljivo su najbolji izborni rezultati SPS. Mnogo toga smo uradili za Apatin i nije slučajno što pobeđujemo na izborima, jer ljudi više ne veruju u reči već u dela, a mi intenzivno gradimo i opštinu vodimo perspektivnim i razvojnim putem – rekao je, između ostalog, vodeći čovek apatinskih socijalista, čestitajući prvih 25 godina SPS.

Prisutnima su se obratili Ivan Đoković, sekretar Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini i Marko Rovčanin, potpredsednik PO SPS u Vojvodini i predsednik opštine Mali Iđoš. Događaju su prisustvovali Aleksandra Đanković, sekretar Pokrajinskog saveta socijalističke omladine Srbije u Vojvodini, kao i predstavnici pojedinih OO i GO SPS u Vojvodini.

Dr Živorad Smiljanić, zajedno sa gostima iz PO SPS u Vojvodini, dodelio je zahvalnice članovima OO SPS Apatin koji su svojim dugogodišnjim angažovanjem i političkim i profesionalnim doprineli afirmaciji SPS i njenom uticaju među građanima. Ovo priznanje primilo je njih 60. Dr Smiljanić je novoprimljenim članovima čestitao članstvo u SPS i uručio im partijske knjižice i ruže, a potom je usledilo druženje.

 

BenQ Digital Camera