СПРЕМИТЕ СЕ ЗА СНЕГ И ПОЛЕДИЦУ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE VESTI

Крајем дана и током вечери очекује се прелазак кише у суснежицу и снег, прво у брдско-планинским пределима, а у току ноћи понегде и у нижим деловима Србијe.

ПРЕМА речима метеоролога, данас нас очекује киша и снег, али се пахуље које су најављене неће задржати због натпросечних температура.

– Циклон са Медитерана од понедељка ће донети мало јаче наоблачење са кишом. С обзиром на то да ћемо се током већег дела дана налазити у његовом топлом сектору, очекује се јужно струјање и самим тим долазиће до прилива топлије ваздушне масе са југа – каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

Уз кишу, додаје, у кошавском подручју дуваће јак југоисточни ветар.

– Крајем дана и током вечери даљим померањем циклона на исток очекује нас и продор хладног фронта са северозапада, па ће доћи до прилива хладне ваздушне масе. Очекује се прелазак кише у суснежицу и снег, прво у брдско-планинским пределима, а у току ноћи понегде и у нижим деловима Србије – прича Ђурић.

Југоисточни ветар биће у скретању на северозападни, а температуре ће у понедељак бити од пет до десет степени, док ће током вечери пасти око нуле.

– Истовремено, у Војводини неће бити снега. Биће га јужније од Саве и Дунава у градовима који су на вишој надморској висини, у Ужицу, Новом Пазару, Врању. У нижим пределима не очекује се задржавање снежног покривача – додаје метеоролог Ђурић.

У нижим пределима возачи данас могу очекивати углавном кишу, на путевима у вишим планинским пределима треба рачунати и на повремени снег, а ниске јутарње температуре стварају поледицу на иоле влажним деоницама, па возачи морају бити опрезни, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Употреба зимских гума у оваквим временским условима чину вожњу безбеднијом, сигурнијом и лакшом, а и законска су обавеза када на коловозу има снега, леда и поледице.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.