SPORTSKI RIBOLOVCI ODRŽALI REDOVNU SKUPŠTINU

APATIN EKONOMIJA VESTI

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Bucov” održali su danas u apatinskoj marini godišnju skupštinu i na njoj usvojili izveštaj o aktivnostima u toku prošle godine , finansijski izveštaj kao i program rada za ovu godinu.

Izveštaj o radu izneo je predsednik USR Milan Ćopić koji je istakao da je u protekloj godini održano niz aktivnosti u kojima su bili prisutni i članovi “Bucova“, medju kojima i učešće u spašavanja na poplavljenim područjima kao i škola ribolova, jedinstvena u Srbiji koja je okupila oko 100 polaznika gde su instruktori bili državni reprezentativci.

Udruženje sportskih ribolovaca Bucov, skupština 3

Najviše pažnje članovima skupštine su privukle teme od aktuelnog značaja za sportske ribolovce na ovom području. Centralna tema je bio nedostatak vezova za čamce pri čemu je direktor JP „Marina i pristan“ Nedeljko Bračika objasnio prisutnima način funkcionisanja marine istakavši da od ukupnog broja vezova po medjusobnom sporazumu 226 pripada udruženju „Bucov“, a 109 Marini. Ova tema je bila i najaktuelnija na skupštini jer je nakon diskusije svih prisutnih doneta odluke da se cena priveza za članove Bucova nakon šest godina poveća sa 4.500 na 6000 dinara, što je kako je rečeno ipak ustupak članovima udruženja, jer je najminimalnija cena priveza u nadležnosti Marine duplo veća. Ovo povećanje je obrazloženo neophodnom merom zbog potrebe redovnog funkcionisanja udruženja.

Udruženje sportskih ribolovaca Bucov, skupština

Članovi skupštine su u dnevni red naknadno uvrstili i tačku vezanu za inicijativu Ribolovačkog saveza Srbije na pokretanju peticije za ukidanje privrednog ribolova na području  domaćih reka. I u ovom delu sednice je razvijena diskusija u okviru koje je Miodrag Perović, direktor Šumske uprave Apatin izrazio uverenje da se može iznaći dogovor izmedju sportskih i privrednih ribolovaca.

– Ima prostora za sportske i privredne ribare, ako se pravilno rasporede. Naš interes su samo čiste i zdrave vode, a to možemo postići samo zajedničkim dogovorom“, rekao je on. Na kraju diskusije su članovi skupštine ipak jednoglasno prihvatili peticiju. Na skupštini je prihvaćena i inicijativa da se u okviru udruženja formiraju sekcije varaličara i bućkanja.

Udruženje sportskih ribolovaca Bucov, skupština 5Udruženje sportskih ribolovaca Bucov, skupština 4