СОМБОРСКА ПОЛИЦИЈА У АКЦИЈИ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ САНКЦИОНИСАЛА 280 ВОЗАЧА

HRONIKA SOMBOR VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у оквиру међународне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, која је спроведена од 6. до 12. децембра, преконтролисали су 1.832 возача, од којих је 280 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

Из саобраћаја је искључено укупно 48 возача који су управљали возилом под дејством алкохола, од којих је 14 задржано до истрежњења, а највише је имао мушкарац за ког је алкотестом утврђено да је возио са 2,89 промила алкохола у организму.

Такође, задржан је возач који је возио под дејством психоактивних супстанци.

Полиција је из саобраћаја искључила и шест возача са пробном возачком дозволом, од којих двојицу који су возили у време када им је то било забрањено и четворо јер су управљали аутомобилом са снагом мотора већом од дозвољене.

Највише возача, њих 114 санкционисано је због прекорачења довољене брзине кретања, док је 52 возача и путника затечено да не користи сигурносни појас.

Апелујемо на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила.

Подсећамо да је у случају појаве снега, леда и поледице на коловозу обавезно коришћење зимске опреме.

Такође, апелујемо и на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.