SOMBOR- ZORAN VLAISAVLJEVIĆ NOVI DIREKTOR RAGS-a

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Skupština Razvojne agencije grada Sombora d.o.o (RAGS), imenovala je Zorana Vlaisavljevića za novog direktora društva.Otvarajući sednicu Skupštine RAGS, gradonačelnik Sombora Saša Todorović je podsetio da je na vanrednoj sednici Skupštine društva doneta odluka o imenovanju revizora za RAGS sa ciljem jasnog sagledavanja onoga šta se i na koji način radilo u prethodnom periodu u Razvojnoj agenciji.
– Neophodno je da RAGS postane samoodrživa organizacija, kao što je i predviđeno osnivačkim aktom, umesto da bude finansijski podržavana od strane grada Sombora i lokalnih javnih preduzeća, kao što je često bio slučaj do sada. Potrebno je napraviti novi plan poslovanja kako bi RAGS u narednoj godini bio samoodrživ i kako se u gradskom budžetu za 2015. godinu ne bi morala idvajati sredstva za rad ove agencije – kazao je predsednik Skupštine društva RAGS, Saša Todorović.
Nikola Pajić, direktor JKP ”Čistoća” Sombora je, kao predstavnik osnivača RAGS-a, rekao da se agencija otuđila od svojih osnivača i grada Sombora kao njenog glavnog oslonca. Prema Pajićevim rečima, svi potpisnici osnivačkog akta RAGS moraju biti zadovoljni u pogledu aktivnosti i rezultata agencije, što do sada nije bio slučaj, a od novog direktora se očekuje da sa takvom praksom prekine.
Sednici su kao osnivači prisustvovali i predstavnici JKP „Vodokanal“,„Parking servis Sombor“, „Energana“ i predstavnici Regionalne privredne komore Sombor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.