SOMBOR- ZA POLAZAK U PRVI RAZRED EVIDENTIRANO 640 MALIŠANA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na evidentiranju nove generacije đaka prvaka, po podacima Gradske uprave Sombora, za polazak u prvi razred osnovne škole u u školskoj 2017/18. godini ukupno ima 640 mališana. Nastavu na mađarskom jeziku pohađaće 31 učenik.

U gradu Somboru evidentirana su 362 deteta (od toga broja dvoje dece će pohađati nastavu na mađarskom jeziku), a u naseljenim mestima za polazak u prvi razred evidentirano je 278 mališana. Od toga broja njih 29 će osnovno obrazovanje sticati na mađarskom jeziku. U poređenju sa prošlogodišnjim podacima, ove godine evidentirano je 50 dece manje nego lane.

Minule školske godine u školama u gradu u prvi razred krenulo je 411 prvačića, a u seoskim 279. Najviše đaka prvaka, 95, upisaće gradska OŠ „Ivo Lola Ribar”, dok je 90 prvaka poći u OŠ „Avram Mrazović”. Od seoskih škola najviše prvaka imaće OŠ „Branko Radičević” u Staparu, gde će školovanje početi 37 mališana. Po trideset novih đaka dobiće osnovne škole u Stanišiću i Kljajićevu. U Bezdanu će u prvi razred poći 29 mališana, od kojih devet na mađarskom jeziku. Najmanje učenika za prvi razred prijavljeno je u Bačkom Bregu, svega sedam.