SOMBOR-DIREKTOR RUŽIĆ PROTIV GRADSKE UPRAVE I VREMENSKE PROGNOZE

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović prozvala je direktora Turističke organizacije Dragana Ružića, jer se oglušio na ranija upozorenja Hidrometerloškog zavoda o najavljenom nevremenu zbog kojeg je na kraju i otkazano održavanje 20. jubilarnog „Somborskog kotlića“.Ružić je svojim postupanjem razljutio čelnike grada i izazvao brojna negodovanja građana.

-Kao prethodnih godina, i ove su u gradskom budžetu bila predviđena skupštinskom odlukom 1,6 miliona dinara za “Somborsko leto”, među kojima je i “Somborski kotlić”, koji je trebalo kvalitetom manifestacije da obogati kulturnu ponudu grada, a ne da je urušava potezima kakvo je otkazivanje nekoliko sati pre zakazane manifestacije-rekla je Golubovićeva. Gradska uprava je na vreme dobila informaciju od Republičkog hidrometeorološkog zavoda da je u danima održavanja „Somborskog kotlića“, zbog lošeg vremena biti oglašen takozvani „crveni alarm“, pa su gradski većnici na vreme doneli odluka da organizator Turističak organizacija odloži manifestaciju, ali je direktor Ružić odbio da pomeri četvorodnevnu manifestaciju “Somborsko leto” i “Somborski kotlić”.

Gradski većnici zatražili su zbog svega od Nadzornog i Upravnog odbora TO vanredni finansijski izveštaj posle kojeg će se znati dalji potezi prema rukovodstvu ovog javnog preduzeća. Sudeći prema iskazanom verovatno će Gradsko veće zatražiti od Skupštine razrešenje direktora TO Dragana Ružića.