SOLIDNI NASTUPI ATLETIČARA APATINA I PRIGREVICE, 22. ASIKS DUNAVSKI POLUMARATON SVE BLIŽI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Posle uspešnog nastupa na takmičenju Novi Sad OPEN 2017 koji je održan protekle nedelje, usledili su novi nastupi članova AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica.

Seniori Atletskog kluba Apatin učestvovali su u Beogradu na Najk trci, gde je na stazi od 10 kilometara nastupilo rekordnih 12000 takmičara. Većina članova AK Apatin na takmičenju je oborila lične rekorde. Najbolji plasman ostavrio je Đuro Borbelj koji je u konkurenciji puno iskusnijih takmičara osvojio sedmo mesto sa oborenim ličnim rekordom (33 minuta i 7 sekundi), lične rekorde ostvarili su i Miroslav Pešić i Branka Veličković, dobre plasmane ostvarili su Edo Janić i Nebojša Ćulumović.

U Sremskim Karlovcima održano je izuzetno kvalitetno pokrajinsko prvenstvo u Dečijoj atletici iz programa Atletskog saveza Srbije, na kojem su konkurenciji 190 takmičara iz 19 atletskih klubova sa teritorije AP Vojvodina nastupile i mlađe selekcije AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica. Na takmičenju se bodovao ekipni plasman gde su i jedna i druga ekipa zauzele plasman na peto mesto u svojim generacijama. Prve dve ekipe plasirale su se na republičko prvenstvo.

Sa mladim atletičarima na takmičenju su bili Goran Čegar, predsednik AK Apatin, trener i asistent Bojan Tomašević i Franjo Pap, podršku učešću na takmičenju dali su i roditelji mladih atletičara.

Narednog vikenda jedan deo seniora AK Apatin nastupiće na 3. Odžačkom polumaratonu, koji se održava u nedelju 24. septembra.

Uporedo sa učešćem na atletskim takmičenjima u jeku su pripreme za organizaciju jednog od najboljih atletskih događaja u R. Srbiji, 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona, a čiji je organizator Atletski klub Apatin, koji se održava u nedelju 15.10.2017. godine. U okviru sportske manifestacije održaće se trka na 21,1 kilometar, 2. Minakva trka zdravlja na 5 kilometara i dečije trke za srećnije detinjstvo. Do sada je za takmičenje pristiglo blizu 450 prijava takmičara iz Rusije, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Srbije.

Disciplina bacanje vorteksa Kids                 Atletics sdr dav