SOCIJALISTI ODRŽALI IZBORNU KONVENCIJU U NOVOM SADU

APATIN POLITIKA VESTI

Koalicija “Ivica Dačić – SPS – PUPS – JS”, pred prepunom Velikom salom novosadskog SPENS-a, počela je izbornu kampanju za vanredne parlamentarne izbore 16. marta 2014. godine.

Izbornoj konvenciji prisustvovalo je i 150 članova SPS iz apatinske opštine, koje su predvodili: dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin, predsednik Okružnog odbora za Zapadnobački okrug i član IO Glavnog odbora SPS, Miodrag Bakić, sekretar Izvršnog odbora, dr Dragan Rastović, narodni poslanik u skupštini AP Vojvodine i Miloš Đerić, predsednik Saveta socijalističke omladine i kandidat SPS za narodnog poslanika na predstojećim izborima.

Pozdravljajući lidere i rukovodstva stranaka koalicije, domaćin, predsednik Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, prof. dr Siniša Sević, istakao je da socijalisti sa velikim optimizmom očekuju izbore i pobedu, jer je sve više mladih među socijalistima.

– Sigurno je da znamo, umemo i možemo da radimo za bogatiju i lepšu Srbiju. Zato na ove izbore izlazimo da pobedimo – rekao je Sević.

Na današnjoj konvenciji govorili su predsednici pokrajinskih organizacija Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije Srđan Kružević i Miroslav Španović.

Oni su istakli da je ovo prirodna koalicija i jedina koja može da pomogne i penzionerima i mladima, kao i onima koji su ostali bez posla.

– Kažu neki da je ovo utakmica za drugo mesto. Ovo je utakmica za prvo mesto i mi ćemo je dobiti. Mi jesmo za reforme koje će urediti srpsko društvo, ali one mora da budu pravedne i efikasne. Restrukturiranje javnih preduzeća je neophodno, jer nije normalno da monopolisti budu gubitaši. Imamo rešenje i za penzioni fond, a što se Vojvodine tiče ne može biti društveni proizvod ovde manji nego u Srbiji. Vojvodina mora napred, u privredi, u poljoprivredi, u svim oblastima mora da predvodi Srbiju, kao njen sastavni deo – rekao je prvi čovek vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović.

Učesnicima konvencije obratio se i lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, kao i zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić.

Oni su istakli da je ova koalicija svojim delima pokazala da je pobednička.

– Došao sam ovde ne da bih vas lagao, niti molio za glas, već da podržite politiku da Srbija bude jaka i priznata u svetu. Svi se mi znamo već dvadeset godina i znamo da je privreda više i bolje radila i posle rata, sankcija i bombardovanja, a posle 5. oktobra 2000. godine skoro milion ljudi je ostao bez posla. Kao što se na vlast dolazi, tako mora i da se ode. To je demokratsko pravo građana da biraju, ali problem je što u petooktobarskim promenama u centru pažnje nije bio čovek, već reforme, same po sebi – rekao je lider koalicije i predsednik Socijalističke partije Srbije, još uvek premijer, Ivica Dačić.

On je naglasio da je koalicija oko SPS uvek imala konstantan odnos prema autonomiji Vojvodine.

– Ona je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije. Pustite bajke, dajte realnost! Hoćemo pobedu u Vojvodini i na pokrajinskim izborima, kao i na lokalnim i predsedničkim, ali kad za to dođe vreme. Počeli smo politiku koja je dovela dotle da je Srbija cenjena u svetu, ali samo u Srbiji govore protiv nje. Kakva god da je, najlepša je i najbolja zemlja na svetu! Srbija mora da stvara nove i čuva stare prijatelje. Nema vraćanja u prošlost. Na putu smo ka Evropskoj uniji i sprovešćemo reforme koje će nas uvesti u Evropu, ali ne reforme koje će ubiti ovaj narod – istakao je Dačić.

– Na predstojećim izborima ne glasate o mojoj fotelji, već o sebi. Ako pogrešite, to će se teško ispraviti. Ako odlučite da glasate za sebe, glasaćete za nas. Snaga naroda za snagu Srbije – dodao je lider socijalista.

SPS-KONVENCIJA NOVI SAD 2014,IVICA DAČIĆ

SPS-KONVENCIJA NOVI SAD 2014,IVICA DAČIĆ

Izvor:SPS, Apatin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *