СМАЊЕНА НАКНАДА ЗА КОРИШЋЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Одборници Скупштине општине Апатин на последњој 33. седници усвојили су одлуку о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Апатин која би требало да донесе олакшице власницима гаража али и угоститељском сектору, посебно онима који током летње сезоне на јавним површинама испред својих објеката постављају летње баште.

Одлука о накнадама за коришћење јавних површина у најкраћем предвиђа да угоститељи за постављање башти током летње сезоне која траје од 1. априла до 30.септембра закуп јавне површине на дневном нивоу плаћају 8 динара по квадратном метру у првој зони, 6 динара у другој зони, 5 динара у трећој и 3 динара за четврту зону.

Новом одлуком ове накнаде се умањују за 50 одсто током зимске сезоне која почиње 1. октобра и траје до 31. марта. Уколико у овом периоду угоститељ уклони инвентар са јавне површине и о томе обавести одељење за комуналне послове, како би изашло на терен и сачинило записник, ослобађа се накнаде за закуп јавне површине.

Захваљујући новој одлуци о накнадама за коришћење јавних површина умањена је и цена закупа за гараже и помоћне објекте, па ће тако власници ових објеката за прву зону убудуће плаћати један динар по квадратном метру, 0,90 динара у другој, 0,80 динара у трећој и 0,70 динара у четвртој зони.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *