ŠIROKA KOALICIJA OKO SPS-A ZA DRUGI KRUG POKRAJINSKIH IZBORA

APATIN POLITIKA VESTI

Političke stranke vladajuće republičke koalicije i pokrajinske opozicije saglasne su da će drugi krug izbora pokazati volju građana Vojvodine čija je poruka jasna, a to je da su Vojvodini neophodne promene.

Zamenik predsednika SPS-a prof. dr Žarko Obradović i ministar prosvete u Vladi Srbije posetio je apatinsku opštinu kako bi pružio punu podršku poslaničkom kandidatu SPS-a dr Draganu Rastoviću u drugom krugu pokrajinskih izbora. To je i najvažnija tačka dogovora zbog kojeg su se sastali dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin i predsednik apatinske opštine sa ministrom Obradovićem i zamenikom predsednika SNS-a Igorom Mirovićem, koji je i šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini AP Vojvodine.

Tako je opoziciona stanka u SO Apatin, Srpska napredna stranka, dala potpunu podršku poslaničkom kandidatu SPS-a protiv njenog koalicionog partnera u SO, Demokratskom strankom, čiji je kandidat, dr Bruno Urbanovski, takođe ušao u drugi krug izbora zakazanih za 3. mart.

Podršku SPS-u za drugi krug dala je i Srpska radikalna stranka. Ove stranke su pozvale članove, simpatizere i glasače da daju svoj glas dr Draganu Rastoviću.

logo jsPolitičku podršku dr Rastoviću pružio je i novoosnovani Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u       Apatinu. Sednici Opštinskog odbora JS prisustvovali su predsednici OO Jedinstvene Srbije iz Sombora, Stare Pazove i Vrbasa, članovi, simpatizeri, pokrajinski funkcioneri, među kojima je bio Srđan Kružević, predsednik PO JS i kolacioni partneri iz SPS-a na čelu sa prvim čovekom apatinskih socijalsita dr Živoradom Smiljanićem.

Na izbornoj skupštini izabrano je 12 članova OO Jedinstvene Srbije. Za predsednika OO izabran je Aleksandar Jovanovć, dok su za potpredsednike izabrani Milan Đilas, Milan Petrović i Jovana Medić.

Prisutnima se obratio Kružević koji je kazao da će Jedisntvena Srbija dati punu podršku apatinskim socijalistima u drugom krugu pokrajinskih izbora, kao i svesrdnu pomoć poslaničkom kandidatu dr Draganu Rastoviću. Političku podršku kandidatu SPS-a do sada je dalo više partija.

js

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *