SIMOD, SEBAĐO, UNIVERZAL? SIGURNO STE IH NEKAD NOSILI

APATIN DRUŠTVO VESTI

U ne tako davnoj prošlosti postojali su komadi obuće koji su bili neizostavni u nošenju, ili što bi današnji “fešn blogeri” rekli “mast hev” (must have). Mnogi su danas prava retkost, ali neki od njih doživljavaju svoju reinkarnaciju i ponovnu proizvodnju, i kao stari klasici dostižu visoku cenu. Kako se i modni detalji nošeni ranijih godina polako vraćaju i opet postaju popularni postoji velika verovatnoća da će se vaša deca ili unučad oblačiti kao i vi nekad.

Startas patike

Starije generacije se i danas sa setom, sećaju Startas i Simod patika koje su bile modni detalj koji uglavnom posedovao svaki školarac, a pojedinci se i dan danas kunu u njih govoreći kako je to bio kvalitet, a ne ovo što se danas proizvodi. Neki koji su bili malo imućniji mogli su da se pohvale Adidas univerzal patikam koje su se od nedavno ponovo našle u proizvodnji, a sadašnja cena je oko 14 hiljada dinara. Ovakvi primerci patika često su krasili noge proslavljenih sportista, najčešće rukometaša, a danas su ostale kao tradicija pojedinim rukometnim golmanima koji će uvek radije nositi popularne Univerzalke od nekih drugih novijih modela.

simod patike

Kada su u pitanju nešto elegantniji komadi obuće, za to vreme prednjačile su Sebago (Sabađo) cipele koje su se u to vreme prodavale u crnoj i sivoj boji i od izbora bi to uglavnom bilo to. Jednostavno drugog izbora nije bilo, pa su naši roditelji ili roditelji naših roditelja izgledali pomalo uniformisano i jednobrazno, što možda i nije bilo toliko loše…

sebago cipele