ŠEŠELJ DOLAZI U APATIN

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

OO SRS-a u Apatinu za sredu 19. novembra najavio vanrednu konferenciju za štampu.

Umesto da odluči da ga zadrži u pritvoru, okonča postupak i izrekne presudu, međunarodni sud u Hagu doneo je odluku da osnivača i predsednika Srpske radikalne stranke, dr Vojislava šešelja pusti na privremenu slobodu bez ikakvih uslovljavanja.
Prema Šešeljevim navodima, on je privremenu slobodu prihvatio isključivo po svojim uslovima.Prema njima, Šešelj nije u obavezi da se javlja policiji, nosi elektronsku narukvicu, nanogicu ili druge predmete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo. Slobodan je da učestvuje u političkom životu, posećuje i organizuje javne skupove, daje intervjue novinama, gostuje u televizijskim i radio emisijama i „javno kritikuje Haški tribunal kao nelegalni međunarodni sud”.

Čini se da je sve ovo Šešelj i uspeo za manje od 7 dana. Dok deo političke javnosti u čudu analizira postupak Tribunala, apatinski radikali neskriveno slave i likuju povratak svog lidera. Apatinski odbor kao jedan od najačih u Srbiji pretrpeo je ozbiljno osipanje članstva još 2008 godine kada su se Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić , najbliži Šešeljevi saradnici, odvojili od SRS i formirali SNS, od tada je Radikalnu stranku u Apatinu napustilo mnoštvo glasača i viđenijih članova.
Prema informacijama do kojih je došla naša redakcija, tema najavljene konferencije za štampu je Šešeljev povratak u Srbiju , poseta Apatinu , moguće održavanje mitinga ali i poziv svim bivšim članovima i simpatizerima da se priključe “reorganizaciji i revitalizaciji” SRS-a.

Šešelj je ranije najavio da će “revitalizovati i reorganizovati” stranku i “privući nove članove” kako bi ostvario svoj cilj i zbacio s vlasti svoje nekadašnje bliske saveznike – predsednika Srbije Tomislava Nikolića i  premijera Aleksandra Vučića.
Konferencija će se održati u sredu (19.11.2014) u prostorijama OO SRS-a u Apatinu u zgradi Veća Saveza samostalnih sindikata opštine Apatin od 10,00 časova.