СЕНИОРИ АК “АПАТИН” ТРЕЋИ ПУТ ЗА РЕДОМ НА КУПУ ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНА У КРОСУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Португалски град Албуфера (Фаро) ће од данас до недеље, 25. фебруара 2024. године угостити најбоље европске атлетске клубове из 30 европских земаља, који ће наступили на најпрестижнијем клупском крос такмичењу Купу Европских шампиона у кросу.

Републику Србију, Српски атлетски Савез и Општину Апатин на Купу Европских шампиона у кросу трећу годину за годину представљаће мушка сениорска екипа Атлетског клуба Апатин, која ће наступити без појачања и у саставу која је освојила титулу екипног првака Србије у кросу 2023. године, Ђуро Борбељ (капитен екипе), Душан Крстић, Мирослав Пешић и Александар Стајић.

Екипа је пут Португалије отпутовала са аеродрома “Никола Тесла” у Београду, преко Ајндховена до аеродрома Фаро који је официјелни аеродром такмичења. Смештај тимова је предвиђен у хотелу „Adriana Beach Resort“ који се налази на два километра од простора предвиђеног за такмичење. Технички састанак биће реализован сутра, 24. фебруара, док је за такмичарски дан предвиђена недеља 25. фебруар 2024. године.

Мушка сениорска трка по плану је да стартује у 11.55 часова и пред такмичарима ће се наћи 9 километара и 280 метара (5 кругова по 1.860 метара). На старту је предвиђено да се појави 29 клубова из 18 држава. Екипе су сачињене од четири члана, док се за екипни пласман бодују три најбоље пласирана.

Председник Атлетског клуба “Апатин”, Горан Чегар је пожелео срећу такмичарима, додавши да је сигуран да ће на достојан начин представљати свој град и земљу.

-Поносан сам на чињеницу да екипа Апатин трећу годину за редом представља Општину Апатин, Српски атлетски Савез и Републику Србију на овом најјачем европском клупском такмичењу, на које смо се пласирали освајањем шампионске титуле првака Србије на Првенству Србије у кросу које је одржано у октобру 2023. године у Сурчину. Куп европских шампиона је једно од најстаријих такмичења из календара Европске атлетске федерације, а у мушкој сениорској конкуренцији ово ће бити 59. издање. Наша екипа иако није имала услове за обављање адекватних припрема, достојно ће репрезентовати свој град, своју земљу и храбро упустити у борбу са сјајним екипама из целе Европе које су се уз појачања специјално припремале за наступ. Атлетски клуб “Апатин” на такмичењу неће имати службено лице из разлога што је комплетан финансијски трошак учешћа финансиран сопственим средствима, тако да је приоритет дат на учешће такмичара, и донета је одлука да ја као службени представник клуба останем у Србији. Велика је част за наш тим што ће трећу годину за редом учествовати на Купу Европских шампиона (2022. године одржано у Португалији, 2023. године у Шпанији) где је екипе прикупила велико међународно искуство. Свакако наступи на Купу шампиона у кросу Атлетски клуб Апатин сврставају у ред клубова који се налазе у самом врху што се тиче броја наступа на овом сјајном европском клупском такмичењу. Идемо даље у нове резултате и победе. Захвалио би се Српском атлетском Савезу и селектору Едину Зуковићу на техничкој подршци током процеса регистрације, посебну захвалност дајем компанији Арду спорт из Ужица на челу са власником Александром Арсићем који су експресно одрадили комплетну спортску опрему за наш тим специјално намењену за ово такмичење. Такође захвалио би се медијима на подршци. Лепо је бити део историје са лепим стварима и добрим делима, закључио је Чегар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *