SDPS-NAJVEĆI PROBLEM SONTE ODLAZAK STANOVNIKA U EU I HR

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Srbije, održao je prošle nedelje u Sonti svoju redovnu konferenciju , nakon čega je formiran Mesni odbor i za njegovog predsednika izabran Zlatko Mesarić.

Na konferenciji je govorio Damir Radovanac, predsednik Opštinskog SDPS Apatin koji je naglasio važnost postojanja Mesnog odbora Sonta i podvukao da je SDPS skup slobodnih, ravnopravnih i odgovornih članova koji deluju radi ostvarenja socijalne pravde i solidarnosti, zaštite prava radnika, socijalnog dijaloga i borbe protiv siromaštva.

Radovanac se osvrnuo na problem Sonte, koja je sve više bori sa problemom odlaska svih slojeva stanovništva. Odlazi se  uglavnom u zemlje Evropske unije, posebno u Hrvatsku. On je naglasio da se ova kriza može i mora prevazići jedino vraćanjem i afirmacijom preduzetničkog duha i inicijative.

-U nedostatku velikih investicija, dizanja velikih fabrika ostaje jedino samopouzdanje u sebe u potencijal koji ljudi poseduju, a to je u poljoprivredi podizanje mini farmi, dizanje zasada voćnjaka i vinograda, kao i vraćanje starim zanatima i etno turizmu- rekao je Radovanac.

Novoizabrani predsednik , Zlatko Mesarić  se zahvalio na ukazanom poverenju i rekao da će Sonćani u buduće imati značajnu ulogu pri odlučivanju u Opštini Apatin.