SAŠA BABIĆ NOVI TRENER RUKOMETNOG KLUBA APATIN

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Rukometaši Apatina su počeli pripreme za start u Prvoj ligi, a ovih dana im se priključio i trener Saša Babić. Babić je rukometom počeo da se bavi u matičnom klubu Crvenki sa kojom je osvojio Kup Jugoslavije 1988. godine, a posle decenije prešao je u Proleter-Naftagas. Sa Zrenjanincima je stigao do titule šampiona i finala EHF-a (1990) i finala Kupa evropskih šampiona (1991). Igrao je za Minden (Njemačka), novosadsku Vojvodinu, Izolu (Sloveniju) i Potisje iz Ade u kojem je započeo trenersku karijeru. Kao trener vodio je, između ostalih, Novosađane (pored Vojvodine, bio i u Mladosti), Željezničar iz Inđije, a u tri navrata radio je u Vršcu i Prijedoru sa kojima je u sezoni 2002/2003, osvojio četvrto mesto kad su izborili plasman na evro-scenu, odnosno Čelendž kup.

U Apatin dolazi nakon angažmana u Boru. Nosio je dres reprezentativnih selekcija Jugoslavije, a za seniorsku odigrao 20 utakmica i postigao 17 golova. Po rečima predsednika kluba Vlade Đukića saradnja je dogovorena na duže staze, a uz rad sa prvim timom Babić će se angažovati i na formiranju mlađih selekcija kluba.

-Drago mi je što sam u Apatinu koji je nadaleko poznat kao rukometni grad i potrudiću se da ostavim svoj trag ovde, a pored ekipe krenućemo sa radom sa mlađim kategorijama kako bi stvorili dobru bazu za neki naredni period.- rekao je Babić.

Saša je za radio Dunav otrkio šta smatra svojim najvećim uspesima u igračkoj karijeri, šta je ono za čim danas žali, ali i kakva su bila gostovanja u Apatinu na čuvenom igralištu Partizan.

Gostovanje novog trenera Rukometnog kluba Apatin možete poslušati u programu Dunav radija od 14 sati i 30 minuta ili na linku ispod.

FONO Saša Babić