SAOPŠTENJE SOCIJALDEMOKRATA POVODOM STEČAJA U ATC-U

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Socijaldemokratska stranka iz Apatina izrazila je saopštenjem svoj stav povodom informacije u medijima o pokrenutom stečaju u Apatinskom tržnom centru (ATC).

Naime, ATC se našao u stečaju nakon održanog ročišta u Privrednom sudu u Somboru kada je doneta odluka o njegovom pokretanju. Posledica ovakve odluke je dugotrajna blokada računa zbog koje je uvedena ova mera.Narednih dana se očekuju zvanični podaci od stečajnog upravnika Predraga Erića koji je danas posetio ovo preduzeće.

Socijaldemokrate u saopštenju podsećaju da su o ovoj temi govorili pre više od pola godine i ukazivali na probleme vezane za poslovanje u ATC-u.Danas iz ove stranke poručuju da ne žele da likuju nego spremno nude pomoć.- Nudimo svoje stručno znanje nadležnim organima opštine Apatin, bez bilo kakve naknade, kako bi se ova veoma loša situacija prevazišla i pronašlo najbolje rešenje u interesu građana opštine Apatin, kažu iz SDS-a, čije vam saopštenje prenosimo u celosti.

SAOPŠTENJE

“Pre dva dana opštinu Apatin je “zatresla” informacija da je nad “Apatinskim tržnim centrom”, popularnom “novom pijacom” pokrenut stečajni postupak. Opštinski odbor Socijaldemokratske stranke u Apatinu je o ovoj temi govorio pre više od pola godine i detaljno ukazao na sve probleme vezane za “ATC” i šta je mogući ishod. Nažalost, najgori scenario se i ostvario i sada je Pandorina kutija otvorena. Očigledno nevešto upravljanje od strane privatnih partnera u kombinaciji sa maestralnom nezainteresovanošću javnog partnera – opštine Apatin, doveli su do toga da ono što je predstavljano kao jedan od najuspešnijih projekata javno-privatnog partnerstva završi u stečaju. Sva sporna pitanja, pre svega imovinsko-pravne prirode, npr. pitanja upisa prava svojine na lokalima, nerešena urbanistička pitanja dela “ATC” koji se nalazi preko puta supermarketa “Idea” itd., sve je to odjednom isplivalo na površinu i preti da napravi ogromne probleme građanima opštine Apatin. Ipak, sada nije vreme za likovanje opozicije nad nastalim problemom, sada je vreme za nuđenje rešenja. Članovi OO SDS Apatin nude svoje stručno znanje, bez bilo kakve naknade, nadležnim organima opštine Apatin, kako bi se ova veoma loša situacija prevazišla i pronašlo najbolje rešenje u interesu građana opštine Apatin. Rešenje postoji, samo treba političke volje da se sasluša. Svi gore navedeni problemi su dokaz da neozbiljan pristup ozbiljnim stvarima može samo da dovede do veoma ozbiljnih posledica. Ovakve situacije se ne smeju više ponavljati, a ko je i koliko odgovoran reći će nadležni organi, i, u krajnjoj liniji, građani na predstojećim lokalnim izborima.”

OO SDS Apatin

Nova Pijaca Apatin,tržnica, Nova Pijaca Apatin,tržnica Nova Pijaca Apatin,tržnica