РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА КОД „ЕЛЕКТРОВОЈВОДИНЕ“ У СОМБОРУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Мост преко Великог бачког канала код „Електровојводине“ у Сомбору је већ дуже време у лошем стању. Пешачко-бициклистичка стаза и банкине су скроз пропале а коловоз који је поплочан гранитним коцкама пун је рупа и закрпа. Ових дана је рађено санирање тих рупа па је сада ситуација мало боља, али је и даље далеко од доброг, посебно када пада киша, јер се са обе стране моста стварају велике баре.

Из Јавног предузећа „Путеви Србије“ у чијој надлежности је одржавање моста, кажу да је реконструкција ове саобраћајнице планирана за наредну грађевинску сезону.

За мост преко Великог бачког канала, на државном путу II А реда број 107, деоница Богојево – Сомбор, постоји урађена техничка документација за рехабилитацију предметног државног пута са путним објектом, сазнаје Сомборњуз у Јавном предузећу „Путеви Србије“. Из овог предузећа кажу да су на основу урађене техничке документације од надлежног Министарства већ прибављена решења за постављање привремене и сталне саобраћајне сигнализације. План је да се до краја текуће грађевинске сезоне прикупе понуде за све позиције радова предвиђене пројектом, а из „Путева Србије“ за Сомборњуз кажу да ће радови на рехабилитацији моста према Апатину почети наредне године.

Према пројектној документацији гранитна коцка која се сада налази на приступним путевима и самом мосту ће бити уклоњена, а коловоз ће бити асфалтиран. Атмосферска вода са моста ће након реконструкције бити уклањана сливницима и колекторским цевима које се налазе испод пешачких стаза на навозима на мост.

Током извођења радова саобраћај ће се одвијати наизмечним пропуштањем возила преко моста, једном саобраћајном траком, што ће регулисати семафори, док ће се радови изводити на другој половини моста. На пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације за време извођења радова сагласност су решењем дали ресорно Министарство и Градска Управа Сомбора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *