RAJČEVIĆ DEMANATUJE SAOPŠTENJE OO DS APATINA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

-Odgovorno tvrdim da, niti ja, niti bilo ko iz SDSa nije se sastao sa Goranom Orlićem , sa namerom da vrši nekakvu analizu političke situacije u opštini Apatin i bilo kakvu pripremu za predstojeće lokalne izbore, barem ne na način kako se to iznosi u saopštenju OO DS Apatinu –saopštio je Željko Rajčević predsednik OO SDS-a u Apatinu.

U njegovom saopštenju se navodi kako je od izbora Opštinskog odbora SDS sa Goranom Orlićem obavljen jedan neformalan razgovor u aprilu.-Tada je bilo reči samo o tome da mi iz SDSa, smatramo, da je politika koju vodi DS na lokalu pogrešna počev od momenta stvaranja koalicije „svi sa svima“ i da SDS u takvoj priči ne želi da učestvuje –ukazuje Rajčević.

On ističe da je opredelenje SDS u Apatinu nedvosmisleno izraženo, a u smislu da saradnja sa bilo kojom političkom opcijom, a koja u ovom trenutku drži do očuvanja lokalne koalicije, nije moguća. SDS jeste za stvaranje širokog opozicionog fronta, ali protiv svih koji trenutno vrše vlast u opštini Apatin, pa samim tim i protiv politike koju vodi rukovodstvo DS Apatin.

-Konačno, bilo bi, politički neozbiljno stvarati koalcije sa strankama čije je rukovodstvo na prošlim lokalnim izborima tokom kampanje tvrdilo i obećavalo biračima da neće u koaliciju sa SPSom, pa se na kraju ispostavilo da je nekoliko ljudi i tokom kampanje vodilo razgovore u tom pravcu koji su na kraju rezultirali upravo učešćem u vlasti samo radi ličnih interesa i bez ikakvih rezultata-ističe Rajčević.

Saopštenje u celosti možete preuzeti Saopštenje, demanti SDS na DS