РАДОВИ МАРИЈЕ ЧОЛИЋ У АПАТИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

APATIN KULTURA VESTI

Свечано отварање изложбе радова уметнице Марије Чолић под називом „Kīpuka“, у апатинској галерији “Меандер” ће бити уприличено 2. јуна 2023. године од 19 часова.

Слике са мотивима фигуре коња су рађене у техници туш и акварел на стаклу, са акрилним спрејем, који се користи и као фиксатив и као медијум, стварајући мање или више видљиве пукотине, слојеве и наносе. Називи слика су инспирисани поп и рок музиком коју уметница слуша свакодневно, и чији стихови имају интимно значење, или носе одређену атмосферу.

Марија Чолић је рођена 1983 у Београду, а тренутно живи и ради у Обреновцу. Дипломирала је Мастер студије на одсеку сликарства у класи проф Милете Продановића, 2014. године, на Факултету ликовних уметности у Београду. Претходно је студирала графику на истом факултету, на основним студијама, у класи проф Жарка Смиљанића (2009-2012). Студирала је и филозофију на Филозофском Факултету у Београду, од 2002-2006. године.

Добила је две награде за акварел: прво место на Шестом Међународном Бијеналу Акварела у Београду, 2020, и прво место за слику на колективној изложби у Смедеревској Паланци 2019.

До сада је своје радове излагала на четири самосталне, као и на више од 50 колективних изложби и фестивала у Србији и иностранству.

Апатинци ће поставку моћи да погледају до 22. јуна.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *