ПРОШИРЕЊЕ ГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА БОГОЈЕВО, ЛУКА АПАТИН И ОБНАВЉАЊЕ ПРУГЕ АПАТИН-СОНТА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић данас је у Апатину одржала радни састанак са председницима општина Западнобачког округа и начелником ЗБО Душаном Марјаном. Након састанка одржана је и конференција за новинаре на којој су учесници говорили о текућим али и неким будућим пројектима у области друмске, железничке и комуналне инфраструктуре који ће бити реализовани на територији округа.

Михајловићева је најавила пројекат ревитализације граничног прелаза Богојево, који је према њеним речима од следеће године у плану за проширење.
-Што се тиче Богојева, треба да знате да је Влада Републике Србије пре две године проширила Батровце, ове године завршила документацију за Хоргош и договорила проширење граничног прелаза са Бугарском на српској страни. Богојево договара радна група Владе, Министарства унутрашњих послова, грађевине, финансија и оно ће следеће године ући у проширење. О томе смо, између осталог, разговарали и на овом састанку, потврдила је потпредседница Владе.
Из редакције Радио Дунава постављено је питање у вези луке Апатин и неопходних саобраћајница, односно, железничког саобраћаја на правцу Апатин -Сонта.
-За јавност је важно да кажемо да нисмо одустали од луке Апатин, врло смо заинтересовани и нећемо пустити да Апатин нема луку, то је будућност у привредном развоју града. У том смислу се са многим институцијама и агенцијама унутар Владе разговара на том пољу. Након овог састанка на нама је да контролишемо (Путеви Србије заједно са општинама) реализацију свих послова које будемо радили, рекла је потпредседница Владе, Зорана Михајловић.

По овом питању огласио се и Милан Шкрбић, председник општине Апатин.
– Што се тиче луке Апатин, чули сте малопре, од потпредседнице Владе да изградња није обустављена. Народ прича да је то заборављено, али то није тачно. Лука у Апатину ће се градити, то је лично обећао и председник Александар Вучић током своје последње посете Апатину. Градиће се приватним капиталом. Пројекат луке Апатин је са пет терминала конципиран тако да се може тражити пет оператера за иградњу. Не мора бити један који ће да гради луку него више њих, свако заинтересован за своју област. Мислим да ће то олакшати и убрзати изградњу луке јер ће свако наћи интерес и пожурити са завршетком радова, уз све потребне дозволе државе. Остало нам је да нађемо и одредимо оператере. Лука ће се градити јер је то будућност Апатина, поручио је Шкрбић.

На питање у вези пруге између Апатина и Сонте, одговор је дао и Мирољуб Јевтић, директор Железнице Србије:
– Као што је рекла и потпредседница Владе, Министарство и Железница ће дати пуну подршку развоју луке и Слободне зоне Апатин. Предвиђено је да пруга Сонта-Апатин-фабрика у дужини од 11,7 километара, на којој је саобраћај укинут 1976. године, а садржи средства јавног добра у општој употреби, буде реконструисана у наредне три године кроз нови инвестициони план, рекао је Јевтић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.