ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ЗАШТО ЋУТИШ СРБИЈО” У ПРИГРЕВИЦИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У Спомен библиотеци у Пригревици, у оквиру Мајских свечаности, одржана је трибина и промоција књиге „Зашто ћутиш Србијо“, аутора Стевана Ђуровића и Југослава Петрушића. Пригревачкој публици је представљено дело које говори о историјским узроцима и самим догађајима на простору KиМ 1998. и 1999. године. У њој су сажети многи документовани докази оо догађајима на Kосову и Метохији 1998-1999. године, који су јавно публиковани и чак коришћени у судским процесима. Највећи део извора и докумената потиче од страних обавештајних служби и заплењених докумената као и сведочења заробљених терориста.

Промоцију књиге и трибину је отворио пуковник Жељко Обрадовић, председник Удружења Резервних војних старешина Пригревице и Апатина, које је и организовало овај догађај. Трибина је организована поводом 20год. од бомбардовања и НАТО агресије, а у склопу обележавања 74 године од колонизације Пригревице.

-Стеван Ђуровић и Југослав Петрушић су међу најобавештенијим и најупућенијим Србима данашњице, који осим знања, тајанства и сазнања, собом носе сугестивну харизму одважности, официрске части, утицајне реторике и беседништва, тако да гледаоци, читаоци и други конзуманти њихове „приче“, остају дубоко уверени у веродостојност материје о којој „Зашто ћутиш Србијо“ даје одговоре на многа питања о којима смо тек нешто начули. Отуда, ова књига има своју будућност на српском говорном подручју.
Kњига је настала као производ рада веће групе људи, на челу са пуковником Стеваном Ђуровићем и Југославом Петрушићем. Идеја књиге је била да се анализом јавно доступних докумената покаже да су многи подаци о догађајима на Kосову и Метохији 1998-1999. године, који су јавно публиковани и чак коришћени у судским процесима, уствари нетачни и лажни. Много је података прикривено, иако су требали бити публиковани. Нажалост, сви ови подаци су коришћени или прикривени на штету Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *