ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМА-СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “ЖАРКО ЗРЕЊАНИН”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Основна школа “Жарко Зрењанин” из Апатина јуче је обележила свој Дан. Тим поводом је у великој сали Дома културе у Апатину уприличена свечаност посвећена ученицима који су остварили запажене резултате на школским, општинским и републичким такмичењима.

Честитајући наставницима и ученицима Дан школе, директорка Сања Шијан је подсетила присутне на традицију дугу више од пет деценија. – Из наше школе су излазили и са радошћу у њу хитала многа деца. У њу су улазили људи који су своје знање и вољу усмеравали ка образовању и васпитању тих дивних младих бића. Сваки од њих, млађи и старији исписивали су под нашим кровом петодеценијску историју. Ако је у њој било и невоља и брига, све су оне нестајале пред жамором и смехом које већ годинама гласно одзвањају ходницима као и пред успесима, постигнутим циљевима и оствареним сновима многих који су били испред и иза катедре, рекла је Шијан.

На свечаности су најбољим ученицима и њиховим менторима уручена признања. За пласман на Републичко такмичење из хемије и физике, признање је примила ученица Уна Добијевић и њени ментори Винка Деак и Боро Булат. За пласман на републички ниво математичког такмичења “Мислиша”, Ђорђе Напијало са менторима Силваном Штулић и Kсенијом Бубуљ. За пласман на републичко такмичење у шаху признање су примили ученици Алекса Гајчин и Лука Ракић и њихов ментор Синиша Гајчин. За пласман на републичко такмичење у вештини читања и разумевања прочитаног “Читалићи кликераши”, похваљени су ученице Александра Миладиновић и Симона Глушац, менторке Мирјана Обрадовић и Снежане Панковић.

За висок пласман у избору за најбољи читалачки дневник “Читалићи креативци”, похваљени су ученик Стефан Дворнић и менторка Жељка Вејновић. За пласман на Републичко такмичење из историје, похваљени су ученик Никола Поповић и ментор Далибор Драговић. За прво место на Окружном, и пласман на Републичком такмичењу у кошарци, похваљени су кошаркаши ове школе- Лука Тишма, Миле Сладић, Стефан Дражић, Марко Млинар, Александар Допуђа, Милан Шупут, Никола Медић, Милош Пећанац, Дејан Рокнић, Александар Егерц, Стефан Дамјановић и њихов ментор, наставник Горан Kецман.

За висок пласман на Окружном такмичењу из историје похваљени су Михајло Цвијановић и његова менторка Бојана Павић. Цвијановићева песма је у овој школској години објављена у Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре. За висок пласман на Окружном такмичењу из Српског језика и језичке културе, похваљени су Сташа Зорић и менторка Биљана Јањевић. Ученик Лука Смиљанић и његов ментор Александар Цветићанин похваљени су за висок пласман на литерарном конкурсу на немачком језику, а за објављене песме и приче у зборнику Kњижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре признања су уручена Мили Врачар и менторки Биљани јањевић за песму “Јесењи жал” и причу “Мој кутак света”, док су за објављену песму “Мали јеж” похваљене ученица Софија Цветићанин са менторком Зорицом Ђукић.

У присуству просветних радника, ђака, родитеља и многобројних гостију, уприличен је богат културно уметнички програм на којем је наступио школски хор под диригентском палицом наставника музичке културе Јосипа Чапе, који је извео три композиције “Музика на струју”, “Kолаћићи”, и песму “Добродошли у наш град” коју је компоновао Јосип Чапо, по тексту наставника српског језика, Душана Штетића. На крају свечаности одиграна је и представа школске аматерске групе под називом “Kад је свијет био млад” аутора Бранка и Бранке Батало у којој су играли ученици нижих и виших разреда Основне школе “Жарко Зрењанин”, а у оквиру које је наступила и женска певачка група “Етна” KУД “Царза” из Апатина.

Позитивна енергија у нешто више од пола сата и три чина, захваљујући младим ауторима и још млађим глумцима, одушевила је публику. Представа у којој су ђаци дали све од себе и успешно изнели дивну причу о великанима српске историје и њиховом школовању и згодама из школске клупе према реакцијама публике има пролаз на будућа зонска, покрајинска и републичка такмичења.

Посебне похвале за организацију и неуобичајено квалитетан програм обележавања једне школске прославе. Ново, свеже, модерно, духовито а опет проткано традицијом. Основна школа “Жарко зрењанин” је синоћ представила снагу свог наставног кадра који успешно одгаја неке будуће генерације научника, професора, спортиста, угледне и уважене грађане наше општине и државе. То потврђују и бројна признања која овој установи пристижу сваке школске године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *