PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA DOM ZDRAVLJA APATIN

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Povodom završetka akcije prikupljanja sredstava namenjenih Domu zdravlja u Apatinu, u petak, 9. oktobra, u velikoj sali Skupštine opštine Apatin održan je donatorski skup na kojem su učestvovali privrednici našeg grada.
Humanitarnu akciju u kojoj su prikupljena značajna sredstva pokrenuli su Opština Apatin i Sosijete ženeral banka i podržale je sa po 100.000 dinara. Sredstva su namenjena nabavci EKG aparata za dečije odeljenje i aspiratora za službu hitne medicinske pomoći.Ostatak prikupljenih sredstava potiče iz donacija privrednika našeg regiona, a veliki odziv omogućio je nabavku ne samo planiranih aparata, već i dodatne opreme za Dom zdravlja.

DSC06071

Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, zahvalio je svim donatorima i istakao značaj sprege lokalne samouprave i privrede u rešavanju problema koji utiču na život svih građana, ističući kako opština konstantno ulaže u unapređenje kvaliteta života u svim segmentima ,  Smiljanić je rekao da “vremena nisu laka i da često rešavanje nekih važnih pitanja moramo da ostavimo za kasnije jer postoje hitniji prioriteti. Zato su inicijative koje okupljaju veći broj ljudi oko rešavanja nekog problema još značajnije, a mi u Apatinu smo mnogo puta pokazali spremnost da doprinesemo svojoj lokalnoj zajednici” kaže Smiljanić.

“Velika mi je čast što danas imam priliku da budem na ovom skupu koji dokazuje da solidarnost, uprkos svim izazovima današnjice, još uvek živi, skupu koji potvrđuje spremnost naših privrednika, malih preduzeća jednako koliko i velikih kompanija, da se okupe oko humanog cilja, a kada je taj cilj zajednički korporativnom i javnom sektoru, uspeh ne može da izostane “- rekla je u svom obraćanju Branka Simin, menadžerka ekspozitura Sosijete ženeral banke u Somboru i Apatinu. Ona je dodala da ova banka posluje u skladu sa visokim standardima društveno odgovornog poslovanja i da često ulaže ne samo sredstva, već i znanje i vreme svojih volontera, kako bi doprinela rešavanju gorućih problema lokalne zajednice u kojoj posluje.

DSC06069

U ime zaposlenih u Domu zdravlja Apatin i pacijenata koji će imati kvalitetniju zdravstven negu, donatorima se zahvalio direktor ove ustanove, dr Branislav Raketić.

Preduzetnici koji su podržali akciju:

Societe Generale banka Srbija, Opština Apatin, Paksel DOO, Uljarice Bačka, MZ Apatin, Džimi komerc ,UNNA DOO, MZ Svilojevo, MZ Kupusina, MZ Prigrevica, Aluplast DOO, Lavač , Castel, Birograf DOO, Portcompani DOO , Pekara Sunce, Eko Floraland DOO, Kopelli, Kraljevski vrt, Netpoint DOO, Phenelopsis cvećara , Agroglobe.