PRIGREVČANKE SPREMNO DOČEKUJU START PRVENSTVA

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Odbojka kao najpopularniji i najmasovniji ženski sport na svetu, pa tako i u Srbiji igra se i u Prigrevici. Odbojkaški klub Boom Volley iz Prigrevice jedini je odbojkaški klub u opštini van grada Apatina, a do pre dve godine kad se aktivirao Rukometni klub Sonta bio je i zvanično jedini ženski klub opštine van Apatina, tj. računajući sela, kada su u pitanju ekipni sportovi sa loptom.

U sezoni 2011/2012 klub je ostvario najveći uspeh, izboren je plasman u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu vojvođansku ligu. Zbog problema sa igračkim kadrom klub je morao da odustane od takmičenja i vratio se u Drugu vojvođansku ligu u kojoj se i sada takmiči. U poslednje tri godine devojčice iz Prigrevice su osvojile više od 40 medalja u mini odbojci, što u klubu smatraju sjajnim rezultatom. Najveći uspeh u mlađim kategorijama je postignut u sezoni 2011/2012 kad je osvojeno visoko peto mesto na kadetskom prvenstvu Vojvodine. Prošle sezone 2014/2015 klub je u seniorskoj konkurenciji igrao u Drugoj vojvođanskoj ligi Sever i zauzeo 7. mesto na kraju prvenstva. U istoj sezoni pionirke su osvojile 2. mesto u Pionirskoj regionalnoj ligi Vojvodine.

Klub je i za ovu sezonu kao i za prethodnih šest sezona dobio B licencu Odbojkaškog saveza Srbije. Bez ove licence klub koji je stariji od dve godine ne može da nastupi ni u jednom takmičenju jer odbojka je jedini kolektivni sport gde čak i u najnižem rangu takmičenja klub pored seniorske ekipe mora imati i jednu mlađu selekciju u zvaničnom takmičenju, što je ujedno i uslov za dobijanje B licence Odbojkaškog saveza Srbije.

U nastupajućoj sezoni 2015/2016 Boom Volley će se takmičiti u seniorskoj konkurenciji u Drugoj vojvođanskoj ligi grupa Južna Bačka. Pionirke će nastupati na pionirskom prvenstvu Vojvodine gde se očekje rekordan broj ekipa ove sezone (prethodne sezone je učestvovalo više od 100 klubova).

U ovoj sezoni u seniorskoj konkurenciji šansu će dobiti igračice koje su prethodnih sezona igrale u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, koje treniraju 8 godina u klubu i koje iza sebe imaju više od 20 osvojenih medalja na raznim takmičenjima. U klubu ističu da su ponosni na činjenicu da će cela ekipa biti sastavljena od igračica iz Prigrevice a koje su ujedno ponikle u ovom klubu. U OK Boom Volley veruju da će njihove mlade igračice koje će po prvi put igrati u seniorskoj konkurenciji opravdati ukazano poverenje i da je realno da klub bude plasiran u sredini tabele. Prvi trener je od ove sezone Nemanja Kostić, bivši igrač OK Apatin koji već drugu sezonu radi kao trener u Prigrevici.

Druga vojvođanska liga počinje polovinom oktobra, a do tada odbojkašice iz Prigrevice odigraće dosta kontorlnih utakmica kako bi se što bolje spremile za takmičenje.